Sari la conținut

Postări Recomandate

Il am din 2011 si a vazut si munte si zapada si noroi si drumuri inundate. Si Bucuresti cat cuprinde. Câteodată cu emoții, dar întotdeauna am ieșit cu bine.

A fost o decizie analitica: imi trebuia o masina mai mare, sa incapa mai multi copii, 4x4, mai inalta (pt drumuri de munte) si relativ usor (ieftin) de intretinut. Duster era decizia cea mai buna, de departe. Si inca e (desi mi-ar place sa aiba 7 locuri!!!!).

A avut tot timpul anvelopele originale Continental all-season, la vreo 65.000km i-am schimbat cu Michelin cross-climate. Tot all season.

Am facut cont aici pt ca vreau sa-i schimb radio-ul cu unul cu bluetooth (JVC KD-R771BT) si voiam sa vad niste poze (cum se scoate, cum arata, ce trebuie facut). Nu stiu daca m-am lamurit, dar vedem pe parcurs :)

Am citit undeva pe forum ca cineva era speriat de consum (9 si ceva litri la suta). Mie computerul imi arata o cifra, iar raportul dintre motorina pe care o bag si km pe care ii fac imi arata alta cifra (cam 1,5l/100 mai jos e consumul real fata de cel afisat). Venind din Moldova si conducand "cuminte" (fara graba, fara accelerari bruste, etc) am facut real 3,4l/100km (si afisat era 4,9l/100). In Bucuresti real fac undeva la 7,5l/100 (afisat peste 9).

Nu e la fel de economica ca pe hartie, dar nici nu e rea.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 weeks later...

Nu stiu de unde scoateti consumuri din astea...

Eu am un 4x4, 1.5 Diesel, 2013, si ma sperie ce consum afiseaza. Foarte rar vad sub 8.2L/100km. Atat de rar, ca ma minunez si eu. Cel mai adesea imi arata in jur de 9L/100km.

Ca sa nu mai spun despre cum stie sa afiseze nivelul de carburant, unde arata cam cum vrea el, nu cum stiu eu ca il alimentez.

Oricum, am reusit sa bag in rezervor cca 75 L motorina, in conditiile in care in acte scrie ca are capacitate de 50 L. Partea funny abia apoi mi-a aratat-o: dupa cateva zile zicea ca am consumat 39 L, si ca mai am in rezervor 28 L, cu care mai pot merge ceva peste 200 km.

Despre ce scria petrutm mai sus, cred ca nu am vazut eu filmul respectiv ( nu prea ma uit la SF-uri ). Daca merge la munte, Duster-ul meu, papa ceva in jur de 10-12 %, iar daca mai stau si cu motorul pornit, ca sa dea si ceva caldura, se ridica la 16-17%.

Ce ziceti, un pic cam mare diferenta de consum, intre ce spun antevorbitorii mei, si ce vad eu in bord, asa-i?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai cum faci tu plinul de intra cu 20 litri in plus, el il face de ii intra cu 10 litri in minus. :)

 

Serios, depinde f mult de stilul de condus (e suficient sa aplici stilul de condus de pe un turism si o sa observi un consum mult mai mare - mai ales daca te astepti la consum ca pe turism).

 

Depinde si cum faci plinul (exista spatii de dilatare in partea superioara a rezervorului care nu trebuie sa fie umplute cu carburant - dar daca insisti, se poate - sincer ti-as recomanda sa nu mai continui cu obiceiul asta).

 

3.5 si mie mi se pare absurd pt Duster. 9 daca ai talpa mai grea si iti place sa depasesti cred ca poti obtine usor chiar si cu un Diesel. 16-17 mi se pare exagerat, insa depinde cat timp merge motorul in gol (stand pe loc) - am vazut multi care "uita" masina pornita...

 

Acuma... poate ar fi bine sa ne oprim aici si sa continuam eventuale polemici de consum pe un topic dedicat - de ex: http://forumduster.ro/topic/198-dacia-duster-cel-mai-mic-consum/page__pid__59520__st__486#entry59520

Editat de Killer82
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 weeks later...

Offtopic la greu, clasicile si interminabilele discutii despre consum care strica toate postarile, omul are o preoblema cu radio-ul din cate observ iar eu sunt curios cati km are acum masina si cum se comporta pe parte de motor.

Mulrumesc.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


×
×
  • Creează nouă...