bbm

Alternator / Baterie Subdimensionate ?

42 posts in this topic

Salut,

 

Desi masina mea e noua (3 luni), am un fenomen care ma cam enerveaza si as avea nevoie de parerile/ajutorul vostru sa-mi dau seama daca e cazul sa merg la Dacia pe garantie sau daca "asa face toate" :)

 

Am un incarcator de masina cu 2 porturi USB, care afiseaza voltajul si are indicator de baterie slaba. Practic, daca scade sub 11.9 V se aprinde un mesaj "LOW" cu rosu si bipaie insistent (la fiecare secunda). Incarcatorul l-am avut si pe masina precedenta (VW Golf VI) si n-am avut niciun fel de probleme. Imi place ca e unul din putinele care reuseste sa-mi tina telefonul sa nu se descarce cu toate chestiile pornite pe el (ecran aprins, Bluetooth conectat la masina, 3G, GPS, WiFi, navigatie pornita) - are un port de 2.1A si se pare ca el chiar da cat scrie pe eticheta.

 

Problema apare la pornirea masinii si mi se pare ca s-a acutizat cu racirea vremii:

- pun contactul si astept sa se stinga becurile din bord -> incacatorul tipa e normal toate calculatoarele se inițializează=consum maxim

- pornesc motorul -> incarcatorul tipa in continuare demarorul nu merge cu aer

- dupa ce pornesc si merg 3-4 secunde -> incarcatorul tace se pornește încărcarea

- opresc la semafor (cu sau fara Start/Stop, nu conteaza)-> dupa 2-3 secunde, incarcatorul tipa vezi linkul de mai sus

- fac manevre pe loc (parcare) sau orice viraj mai lung la viteza mica -> incarcatorul tipa normal, pornește GEPDA ce trage 80A

 

La o scurta privire aruncata spre incarcator (cand se poate), am vazut uneori 11.7V ca minim si 14.1V maxim, In general (cand nu tipa) sta pe la 12.5-13.5V, dar fluctueaza constant.

Mentionez ca incarcatorul tipa asa fara nimic conectat la el, doar bagat in priza. Cand e telefonul conectat, poate as mai intelege, desi 2.1A x 5V inseamna numai 10.5 W, hai sa zicem 12-13W (cu pierderile interne ale incarcatorului) si e sub specificatiile maxime pentru priza de 12V.

Inca de cand am pus prima data incarcatorul pe Duster incepea sa tipe la viraj pe loc - am banuit ca servodirectia are o componenta electrica de putere mai mare si "trage" mai mult curent si stand pe loc (turatie de relanti) alternatorul nu produce suficient curent sa compenseze. compensează cu 0,3 secunde întârziere(0,6sec cu ECO activ)

 

Ce credeti, are vreo problema bateria sau sa fie altceva cauza?

 

Mersi anticipat pentru ajutor!

Edited by t0rquemada

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi pentru explicatii, @t0rquemada!

 

Am facut ieri seara un drum pe o portiune mai libera, ca sa pot sa ma uit mai des la incarcator si l-am rotit sa-l pot vedea cat mai bine (era pus sa nu ma incurce cablul). Am observat urmatoarele (fara telefon pus la incarcat):

 

- la pornire arata 11.7-11.9V

- dupa ce pornesc motorul sta la 12 - 12.3V

- cand merg creste incet, dar sigur pana peste 14V

- in mers (motor peste 1700-1800 rpm) sta constant la 14.5-14.6V

- cand opresc (semafor, coloana) incepe sa scada, pana pe la 12.8 - 13V si creste inapoi cand plec

- cand opresc de tot si opresc motorul (restul electricelor raman cuplate) ara 12-12.1V

 

O sa fac teste si cu un alt incarcator / voltmetru pentru bricheta de 12V, dar se contureaza concluzia ca "asa fac toate", datorita sistemului de alimentare electrica si a modului de functionare descris de @t0rquemada. Nu-i un capat de tara, cel mai probabil o sa desfac incarcatorul sa-i decuplez difuzorul care bipaie - in cele din urma, asta ma deranjeaza la el, de fapt.

Sincer, ma asteptam sa fie un pic mai bine dimensionate circuitele electrice, astfel incat sa poata mentine relativ constant voltajul, macar fara sa pice sub 12V.

O sa urmez sfatul lui @t0rquemada si o sa mai pun din cand in cand redresorul la treaba, mai ales in sezonul rece.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa pui redresorul pe o masina noua? Nu stiu cum e la motoarele E6 cu S&S dar la restul sigur nu e ok regimul de incarcare a bateriei, asta daca volmetrul tau iti indica bine. Am sa ma uit astazi la mine mai exact cum indica volltmetrul dar eu am E5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu stiu cum e cablata acea priza de bricheta, sau ce inginerie de charger ai tu, dar ca sa imi fac o parere obiectiva, sub nicio forma nu as lua tensiunea din bricheta.

Cand schimbi acumulatorul, testul de garantie se face cu multimetru direct la bornele bateriei.

Ia incearca si tu la fel, pune un multimetru direct la borne si masoara voltajul asa in prima faza... Dar sfatul meu este: daca masina porneste ok, toti consumatorii merg fara probleme, si nu ti se aprinde martorul de baterie in bord, sa nu iti faci probleme.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.