Sari la conținut

Conducerea Preventiva Si Evitarea Accidentelor


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 125
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nota: Am decis sa deschid acest topic cu mare reticenta si teama de feedback negativ - insa consider ca ne poate fii util sa vedem cum gandesc si altii in secundele care conteaza, cele premergatoare u

Îndrăznesc să fac o recomandare cu privire la reglarea poziției corecte la volan. Recomand o structură simplă şi logică de tipul:   1. Ce anume reglăm? 2. Cum reglăm? 3. De ce reglăm?   Este f

@husky, ai uitat de nr. 8   8. Gherțoiul de Bucale: nu respectă nici o regulă de circulație, merge de parcă e pe uliță la tac-su, se bagă intotdeauna la intimidare, fără să-și respecte banda, fără s

Posted Images

Am citit topicul în diagonala și mare parte sunt învățăminte bine de reținut. O observație totusi: a pomenit cineva de frână de motor pe care și eu, care conduc de niște ani și am mers pe o groaza de mașini fără abs o mai folosesc din reflex.In cele mai multe cazuri cu carosabil alunecos,ABS-ul este superior acestui mod de încetinire, atât ca efect cat și prin faptul ca se aprind luminile de frână și cel din spate vede ca încetinești de la bun început. E greu sa schimbi un reflex format în ani și km multi, dar eu zic ca e benefic.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu folosesc frana de motor dar sunt mereu atent la ce am in spate si de obicei pisc si frana de picior sa se aprinda stopurile.Legat de ochelari, eu ma impac bine si vara si iarna cu niste Raybani dar atentie sa nu fie facaturi.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru cine poarta ochelari de vedere,va recomand unii cu lentile cu tratament heliomat si antireflex albastri.Am si galbeni dar noaptea in special pe ploaie sau vara pe soare puternic sunt de rahat,vad nasol cu ei!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 weeks later...

Am vazut o reclama noaptea la astia in tv,dar nu am inteles clar ...deci era o reclama la un parasolar minune,ce pare a fi din plexiglas fumuriu...stie cineva despre ce e vorba?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu prefer in fata mea un TIR care merge constant cu 80km/h in locul unui sofer de duminica pe care in localitati trebe sa-l pazesc cu 45km/h si in general doarme in papuci, insa se trezeste brusc daca il depaseste o Dacia.

Haha, mie-mi plac aia de duminica care merg prin localitate cu 80-90 si pe afara doar cu 80.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daa.un motiv logic.. :)

Sa nu-mi spui ca preferi dunele alea in locul alveolelor care sunt semnalizate ca atare si plus de asta treci elegant prin ele cu turismul si la 80km/h.

Multi le-au luat... cati au stricat sensurile giratori facute la racordarile cu autostrazile si le-au zbarlit pavalele... dar daca-i zid? ce faci? dai in el sa vezi care-i mai tare. Ex: iti aduci aminte de faimosul giratoriu de la intrarea in Suceava dinspre Campulung? ani de-a randul, nu era saptamana sa nu moara unu, cu reclama aferenta de la stiri, iar despre semnalizare, pot sa spun ca si daca veneai cu ochi inchisi tot o vedeai, si cu toate astea tot se mai "implanta" cate unul saptamanal. La fel si curba la coborare la Persani spre Fagaras unde ultima data au murit aia cu autobuzul, e mai mereu pe la stiri. Ce vreau sa punctez e ca la cata "publicitate" au locurile astea chiar e de mirare cum de se mai intampla! Raspund tot eu: Pentru ca noi suntem mai destepti, mai ignoranti iar pe deasupra mai avem si convingerea ca: "Mie nu m-i se poate intampla!"

Hai drumuri bune la toata lumea!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@husky, sincer cred ca noaptea nu prea cred ca mai conteaza polarizarea. Daca e vorba de condus pe zi, atunci e clar alta problema.

Dar daca sunt heliomati probabil ca erau mishto pe crepuscul - care mie unuia mi se pare cea mai nasoala parte a zilei la condus, mai ales cu fata spre vest...

Oricum banui ca vorbim de alte etichete de pret, este? :)

 

@Cain, nici nu a afirmat nimeni ca ar fi polarizati aia de 20 lei de la Decathlon. Deci nu ca nu par, SIGUR nu sunt.

Era vorba de galben - care ajuta mult cu contrastul si intr-o oarecare masura cu farurile de pe contrasens - lucru confirmat de colegul care i-a folosit pe aia de ski :)

Eu zic ca merita sa dai skip la un tub de spray de silicon la bord :P si sa ii incerci aia - ca pt 20 lei o sa fii surprins de rezultat la condus pe noapte :)

PS. Aceasta ultima afirmatie este un pamflet (OK, si un usor test de simt al umorului) si trebuie tratata ca atare :D

lentilele heliomate nu functioneaza in interiorul masinii.. Parbrizul filtreaza radiatiile UV. Ti-o spune un ochelarist. Pentru condus in lumina puternica, folosesc lentile colorate cu dioptrii pe post de ochelari de soare.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...