Sari la conținut

Conducerea Preventiva Si Evitarea Accidentelor


Postări Recomandate

La Duster, daca reglez sezutul scaunului cum e mai bine pentru picioare, eu nu mai ajung cu incheietura mainilor la ora 12 pe volan, chiar daca aduc spatarul cat se poate de vertical.

N-am cum sa reglez scaunul dupa pozitia corecta a mainilor fiindca ar insemna sa stau cu picioarele strambe si risc sa ma impiedic in pedale :)

 

Pentru a regla mai rapid scaunul dupa ce masina a fost conduasa de altcineva, eu am activat FMV-ul (functia de memorie vizuala), lipind cate o bulina pe laterala scaunului si pe prag, una in dreptul celeilalte.

 

Nici nu trebuie sa ajungi cu mâna la ora 12, volanul se reglează ținându-l cu mâna stângă, sau dreaptă de la ora 9:00, respectiv 15:00.

Cu încheietura mâinii la ora 12, volanul este prea aproape de corp. Este o metodă învechită, pentru că nu coincide cu unghiul dintre braț şi antebraț de aproape 90 grade.Dacă ne vom vedea la vreo întâlnire, vom pune şi în practică ceea ce am relatat în postarea anterioară.

 

Editat de silviuthomas
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 125
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nota: Am decis sa deschid acest topic cu mare reticenta si teama de feedback negativ - insa consider ca ne poate fii util sa vedem cum gandesc si altii in secundele care conteaza, cele premergatoare u

Îndrăznesc să fac o recomandare cu privire la reglarea poziției corecte la volan. Recomand o structură simplă şi logică de tipul:   1. Ce anume reglăm? 2. Cum reglăm? 3. De ce reglăm?   Este f

@husky, ai uitat de nr. 8   8. Gherțoiul de Bucale: nu respectă nici o regulă de circulație, merge de parcă e pe uliță la tac-su, se bagă intotdeauna la intimidare, fără să-și respecte banda, fără s

Posted Images

Neața Cain!

Nu am foarte mult timp disponibil, sunt tată de vreo 2 săptămâni, (din nou) ?. Am tot zis că o să stau să citesc tot topicul, dar încă n-am reuşit. Adevărul este că stau mai mult pe telefon şi neputând să derulez din prima până la pagina 1, mi-a fost puțin greu. O să scriu şi eu la un moment dat, câteva formule prin care se calculează ce distanță parcurge maşina într-un anumit timp, la viteze diferite. Şocul cel mare, este atunci când ne dăm seama că distanța parcursă de o maşină în timpul de reacție este de cele mai multe ori mai mare decât frânarea efectivă.

De pe 05.04.2017 voi conduce 1.5 dci 4x4 Balck Touch. Am deschis şi un topic în secțiunea Dusterul meu.

 

Salutări!

Editat de silviuthomas
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...