Sari la conținut

Conducerea Preventiva Si Evitarea Accidentelor


Postări Recomandate

A-ti vazut ce s-a intamplat pe A2?Poti sa conduci preventiv pe timp de ceata ca vine unul tare din spate si te face praf.Codul rutier zice ca trebuie sa conduci cu o viteza adaptata conditilor ,de trafic si meteo, la limita evitarii oricarui pericol.

Ce a spus politia rutiera despre cauzele accidentului? Neadaptarea vitezei la conditiile de vizibilitate redusa si nerespectarea distantei intre vehiculele .Adevarat!

Dar despre sistemul de infotrafic ,panourile electronice care te informeaza asupra conditiilor de trafic,sistem care ori nu functioneaza ori nu exista ,nu se pomeneste nimic.

CNADNR ar trebui tras la raspundere in instanta pentru lipsa sitemului de avertizare info trafic.

Eventual sa demisioneze guvernul (inclusiv ministrul educatiei, 'tui mama ei de gramatica) dupa care sa facem un monument cu niste ingeri ce se ridica la cer in memoria soferilor implicati, care au doar asa.. o vina secundara. Ce bunica info-traficului il mai opreste pe ala care merge pe ceata densa cu 100 kilometri la ora la cativa metri de stopurile celui din fata?!

Editat de Stef13
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 125
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nota: Am decis sa deschid acest topic cu mare reticenta si teama de feedback negativ - insa consider ca ne poate fii util sa vedem cum gandesc si altii in secundele care conteaza, cele premergatoare u

Îndrăznesc să fac o recomandare cu privire la reglarea poziției corecte la volan. Recomand o structură simplă şi logică de tipul:   1. Ce anume reglăm? 2. Cum reglăm? 3. De ce reglăm?   Este f

@husky, ai uitat de nr. 8   8. Gherțoiul de Bucale: nu respectă nici o regulă de circulație, merge de parcă e pe uliță la tac-su, se bagă intotdeauna la intimidare, fără să-și respecte banda, fără s

Posted Images

Mama ei de conducere preventiva...

 

Nu-si pune nimeni intrebarea ce cauta ala de se tara pe banda 2?

 

Conducere preventiva inseamna sa te asiguri ce de intampla si cu cei din spatele tau, nu sa mergi, ca "un bun

crestin" pe principiul "dupa tine potopul" ca exact asta s-a intamplat...

 

Dar lipsa de educatie, si nu ma refer doar la cea rutiera, duce la dezastre...

 

Legat de Politie...

 

Politia nu-si face treaba de preventie si se ascunde de fiecare data dupa "neadaptarea vitezei la conditiile de drum"...

 

Nu am vazut amenzi date pentru cei ce folosesc abuziv proiectoarele de ceata ( ba am vazut n masini de politie cu proiectoare de ceata aprinse in plina zi si mergand pe pozitii in amurg...) sau pentru cei ce nu le folosesc cand este cazul...

 

 

 

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, da, si pe mine ma rup tablagii cu Polo care merg noaptea prin oras cu proiectoarele si pozitiile. Tipic cocalar cu BMW, care are "angel-eyes" si foloseste proiectoarele si pozitiile, ca daca aprinde faza, nu se mai "vede frumos".

Legat de condusul pe ceata, asta e o treaba care ma inspaimanta si pe mine. Din ceata aia pot sa apara tot felul de capcane.. Masini oprite, masini care nu folosesc luminile corect, idioti care depasesc... chiar si un carambol de genul celul de pe A2. Cel mai ok mi se pare mersul in coloana cu viteza redusa. Daca vad stopurile celui din fata, si luminle celui din spate in oglinda, e ok, ma simt mai in siguranta. Nu suport sa fiu nici deschizator de drum, nici ultima masina in coloana pe ceata... De aia si evit cat pot.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 weeks later...

Ca tot era vorba de ceata si vizibilitate - am gasit azi si luat dintr-un magazin vanatoresc/pescaresc ochelari Galbeni polarizati de pescuit :) par foarte ok si pentru condus (*cresc nivelul de claritate/detalii, luminozitate perceputa si odihna ochiului).

 

http://www.orozov.co...sunglasses.html

 

Cum in general nu se gasesc decat chinezarii banale - sper ca ajuta pe cine mai cauta.

post-4805-0-66722100-1480685212_thumb.jpg

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...

Sunt foarte multumit de ochelari, nu imi mai sufera ochii asa mult - chiar ma bate gandul sa iau unii mai dedicati sofatului si polarizati.

 

Apropo - o idee. Imi amintesc pe vremuri ca trabanturile intodeuna se salutau pe drum, nu ar fi frumos sa se salute si Dusterele?... am putea oare sa initiem un asemenea trend?

 

Legat de consdusul preventiv iarna, cred ca cel mai bun sfat e sa te antrenezi cateva ore bune intr-o parcare ca sa simti cum reactioneaza masina in alunecare si cand aluneca.

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...