Sari la conținut

3 Camere Video Functionale Pe Navigatia Originala Duster


  

15 membri au votat

  1. 1. Cum considerati acest topic si proiect?

    • Interesant!
      6
    • Informativ!
      2
    • Util!
      6
    • Hilar!
      1


Postări Recomandate

Salutare Dusteristi,

 

 

Astazi mi-am facut curaj sa ma apuc de un subiect mai vechi pe care l-am abordat totusi cu inima indoita :baby: .... mmaai ales ca ideea in sine se confrunta cu un zid de feedback negativ din partea la unor mecanici :hairy: si a unui membru de pe pe care il respect mult. Dar in final am considerat totusi ca fiind masina personala... pana la urma fac ce vreau cu ea... si poatee si alti membrii gasesc interesante asemenea modificari. Daca au pus atatea camere pe TABuri si Tancuri - de ce nu si Duster? :) (*de aici si Poll-ul).

 

Ca sa nu o mai lungim - am acum 3 camere complet functionale pe navigatia Duster de fabrica :hyper: . O camera fata, una de marsalier (originala) si una de off-road. Testarea solutiei s-a facut pe un monitor separat dupa care s-a verificat si instalat pe masina la monitorul original. Am testat camere video de pe emag cu preturi de 80-120 lei.

 

Detalii:

- Cand camera de fata sau cea de off-road nu sunt activate, masina sta pe camera de marsalier. Cand e activata una din cele doua camere mentionate initial, marsalierul nu se mai activeaza.

- Practic camerele sunt controlate din curent. Nu poate primii la un moment dat decat o singura camera curent (*gestionate prin releu).

- Butonul de comutare camere fata a fost adaugat in cel fals de pe bord (*poza atasata).

- Ce se intampla daca ai curent/semnal pe 2 camere concomitent? E ca si cum ai 2 canale TV pe acelasi ecran/frecventa, se amesteca unul cu altul. De aici si nevoia ca doar o singura camera sa primeasca curent la orice selectie dorita sau gresita.

- Camera de "off-road" este prinsa intr-o casuta metalica si culiseaza (fata/spate) in cazul in care e lovita. Am pus-o pentru situatiile de trec/nu trec; atinge/nu atinge si e la acelasi nivel cu toba/DPFul, se poate spala. O sa ii vedem in timp utilitatea.

- Camera fata e pusa sub numar pentru bolovani, borduri, ziduri, incalecat sleauri, etc. In principiu camerele se pot pune oriunde (ex: inclusiv oglinzi daca va e mai util vederea celor 2 roti fata separat).

- Nu sunt sigur ca solutia functioneaza pe modele Duster cu start/stop cu interfata a doua de navigatie, trebuie verificat.

 

Pozele adaugate sunt facute noaptea (camerele au vedere noapte/led), pe zi se vad mult mai bine... mai exact ca pe camera normala originala de marsalier (atasez poze pe zi maine). O singura eroare am avut... la planificare, trebuia sa imi comand camere fata nu de marsalier :hmm: ... pt ca stanga e dreapta la cele de spate, asta e... le schimb eu. Apropo cine vrea de marsalier gaseste 2 la mine in Bucuresti la jumate de pret http://www.emag.ro/c...3/pd/DT6TK2BBM/.

 

Multumiri electricianului de la AutoNesti pentru participarea la proiect si rabdarea aratata la testare :frantics:

post-4805-0-96843400-1473452020_thumb.jpg

post-4805-0-16401100-1473452025_thumb.jpg

post-4805-0-31162600-1473452027_thumb.jpg

post-4805-0-46922100-1473452029_thumb.jpg

post-4805-0-55753800-1473452031_thumb.jpg

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 22
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

1. ce e ăla marșalier? marche arrière 2. ultimele 2 versiuni de menavrus știu să comute pe ecranul de cameră la apariția unui semnal video fără a mai emula marșarierul. 3. camera din link nu e pentr

Camera aia de dedesubt (si cam si aia din fata) sunt ok atata timp cat mergi doar pe drumuri prafuite. La prima zona cu noroi un pic mai consistent (de exemplu ) devin simplii consumatori de curent si

Salutare Dusteristi,     Astazi mi-am facut curaj sa ma apuc de un subiect mai vechi pe care l-am abordat totusi cu inima indoita .... mmaai ales ca ideea in sine se confrunta cu un zid de feedbac

Posted Images

Cain, credeam ca doar eu aveam pasarici, cand le-am tot povestit prietenilor ca mi-am cumparat o camera speciala, f mica pe care vreau sa o pun sub masina , cam totit se uitau ciudat la mine :) ma bucur ca nu sunt singur cu idei crete :))

 

Eu am cumparat una mica mica, nu stiu cum arata a ta, a mea are 15x15x18mm si nu are liniile alea verzi galbene rosii, cum sunt cele dedicate de mers in spate.

Pt a schimba de pe o camera pe alta am un dispozitiv de la vechile drone 3 ch video switcher pe car enu il mai folosesc, tu ai pus efectiv firul cu semnalul video pe switchul ala ?

post-3817-0-02277400-1473504990_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1. ce e ăla marșalier? marche arrière

2. ultimele 2 versiuni de menavrus știu să comute pe ecranul de cameră la apariția unui semnal video fără a mai emula marșarierul.

3. camera din link nu e pentru funcționare îndelungată, e de 3,3V iar regulatorul 12v-3,3v e în gâlma de pe cablu care se încălzește excesiv

4. camera din link e mirror și cu linii de ghidaj, inutile în unele situații(vezi poză).

5. banda de text jos e de cacao.

 

E ok dar se putea mult mai bine.

 

LE. Camera originală nu are linii, alea le pune Medianav-ul simplu sau EVO

post-3685-0-74326000-1473505793_thumb.jpg

Editat de t0rquemada
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur Ovi ca iti e cu folos, acum ca suntem 2, chiar 3 cu t0rquemada, este deja un mic stol si in curand nu se mai uita nimeni ciudat la ideea asta. Pana la urma o camera din asta e 100 lei... merge pe navigatia Dacia.... de ce nu ai pune 3?? :)))) si un monitor 4'3 inch e 120 lei daca nu vrei sa te atingi de navigatie... Apropo piciorul ala de balans e facut tot in service (*preparat de reprezentanta Dacia :)))) - Eu nu am switch... ne-am unit efectiv pe fire ca la TV, am zis sa le cositorim mai incolo, nici ecranate nu sunt inca la imbinari. Marti uremaza sa le ecranam zonele de contact si sa le schimb cu unele fata. Tot atunci pun si camere de fata si nu marche in spate :)

 

 

t0rquemada, merci de feedback... nu am mai avut rabdare si m-am apucat de ele. Daca vrei sa vezi instalatia da-mi un semn si ne vedem in Bucuresti. La versiunea mea nu comuta ci facea interferenta de aceea sunt controlate prin curent. Legat de camera... ideea a fost sa fie cat mai ieftine dar am sa tin cont de sfatul tau... desi nu prea vad cum poti sa le lasi aprinse prea mult timp incat sa se incinga, deasemenea regulatorul e in afara masinii. Cu scrisul respectiv nu stiu ce sa fac, iar legat de linii, sunt liniile camerelor cred, verific cand le schimb cu cele de fata daca dispar.

 

Ieri am fost in off road cu masina si am putut sa admir firul ierbii :) - apropo camera fata pusa sub numar vede destul de bine tot ce iti lipsea inainte la parcari si daca o combini cu cea de sub masina le creste mult utilitatea.

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multam mult de info :)

 

- Am testat ce ai spus, le-am tinut cam 10 min si nu am detectat probleme. Probabil pt ca sunt la aer zonele 12vto3v?... in orice caz le-am cerut sa imi puna o siguranta care sa sara in orice situatie de scurt.

- Stiu ca exista solutii la cheie, probabil ca sunt adaptate pt alte camere, alte mufe, etc.... apropo stiu de solutia la cheie tot de la tine cand iti scriam ca daca o comanzi sa imi comanzi si mie una. Se pare ca nu am mai avut rabdare :)))

- Legea nu cred ca se aplica mai mult ca la camerele de dat cu spatele, masina atunci fiind tot in miscare. Pt ca nu exista imagini pe ecranul meu in miscare de capul lor :) doar eu selectez cand sa porneasca o camera si in general nu faci asta decant cand esti in offroad sau in parcare. Deci orcine ma trage pe dreapta nu vede nimic pe ecran :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...