Sari la conținut

Reglare Directie


Postări Recomandate

Am fost sa fac geometria insa pe spate cica nu au cum sa regleze unghiurile. Oare este adevarat? Eu am ph2 4x4. Pe aparat au ramas rosii unghiurile pt paralelism pe motiv ca nu se pot regla. Stie cineva?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Merci pt poza.Dealerul Flamicom la care am fost nu stie ca exista excentricii aia pe spate. Ce distrusi...

Editat de capone
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 3 months later...

Ce ma bucur ca nu trebuie sa mai deschid alt topic. Vreau sa scriu cateva cuvinte despre directia la Duster - mai ales acum ca am reusit sa o fac perfecta dupa ce am avut o gramada de nemultumiri cu ea.

 

Exista o zicala: "Daca schimbi amortizoarele niciodata nu o sa mai ai tu directia din fabrica!" - Flas

 

Dupa multe incercari si 2 demontari de telescoape pe fata am inteles in sfarsit ca se poate sa o refaci perfect, cu tot cu telescoape mai inalte. In caz ca nu sunteti multumiti si tot nu va iese directia - problemele care o lasa mai putin perfecta pot sa fie urmatoarele:

 

Cauze:

1. Cei care fac directia nu au experienta, vechime sau chef sa o faca cum trebuie.

2. Cei care o fac le este lene atunci cand e data total peste cap in cifre si nu iese nicicum din cheie, trebuie sa o desfaca pe toata si sa o ia de la zero cu fiecare surub (*reseteze).

3. Masina are nevoie sa se aseze pe noile telescoape in timp, prima geometrie nu e prea relevanta peste o saptamana. Trebuie revenit.

4. Laserele si calculatoarele nu fac decat jumatate din treaba, restul de munca este feedbackul clar al clientului si testarea.

5. Nu trebuie acceptate idei cretine de gen, daca trage stanga o facem sa treaga dreapta sau schimbam paralelismul rotilor putin. Cererea voastra trebuie sa fie - eu vreau sa am rotile cat mai drepte!

6. Ca sa fiti sigur de feedback - va trebuie rabdare si in jur de 3 drumuri la geometrie si cam 6-7 teste la volan, un drum plan si inclusiv mecanicul sa fie la volan si sa conduca masina.

7. Dupa ce a treminat de lucrat mecanicul nu strange bine toate suruburile si la primul off-road pe munte - iarasi trage.

8. Inainte de orice geometrie verificati naibiii presiunea la roti fata!

9. Volanul nu e ferm si reglat bine pe verticala, 1 grad mai la stanga sau dreapta conteaza enorm pt o reactie rapida a rotilor pe sosea.

10. Reamintiti mecanicului sa stranga bine tot! (*ianinte de plecare)

 

Sfaturi:

1. Cautati serviceuri care au rodaj mare pe Dacia.

2. Cautati mecanici cu vechime si cereti recomandari.

3. O directie iese rar bine din prima. Trebuie sa circuli cu masina si mai revii pt mici corectari. O directie trebuie testata atat la 80km/h cat si la 130Km/h si mai ales pe drumuri drepte/plane. Deci e foarte probabil ca weekendul urmator sa reveniti pt mici retusuri iar cel care a facut-o initial e bine sa nu uite ce a facut $.

4. E foarte important ca cel ce face directia sa dea si el o tura cu masina si la final sa dai si tu o tura.

5. Nu trebuie sa va pieredeti speranta si rabdarea.

6. Dusterul e o masina usoara si inalta, are tendinta sa alunece la drumuri care nu sunt plane.

 

Moduri de testare:

1. Accelerari cu plecare de pe loc fara sa traga. Daca trage aici... poate sa fie si o problema aditionala nu doar directie (*presiune roata?)

2. Testare la diferite viteze de deplasare pe drum drept/plan. Daca o indemni usor spre dreapta sa se alunece dreapta si invers. Sa merga acolo unde o trimiti tu.

3. Daca nu gasiti drum plan atunci cautati 2 drumuri cu inclinari opuse (*sau reveniti sens invers si daca e liber - chiar in acelaeasi locuri pe contrasens). Daca pare ca trage dreapta la dus si drumul e simetric la intors trebuie sa traga stanga. Daca pare atunci este... daca masina e perfect reglata nu mai pare nimic la final.

4. Toutusi dureaza pana puteti sa fiti sigur si in mod cert aveti nevoie de mai multe drumuri de testat. Stabiliti o revenire peste cateva zile.

5. Volanul trebuie sa fie ferm si sa transmita bine miscarea la roata. Se poate regla si asta.

 

Problemele mele cu directia au fost urmatoarele:

1. Unghiurile de cadere mari - rezolvate spate cu suruburi ironamn, fata sunt cat de cat tolerabile pt mine.

2. Dupa primul off-road dur pe muntii Baiului tragea dreapta la viteze mari.

3. Revenire la un alt service...concluzia ca e din cauza ca o roata fata are 2mm mai in spate si nu putem face nimic???

4. Alt "service" - reglata prost si cu idei geniale de se infrana singura la Autosoft.

5. Reglata bine la Autonesti - dar schimbat flansele la cateva luni si a sarit planetara din fuzeta din neatentie. Apoi a fost montata roata fortat cu planetara iesita (*daca nu incurc eu ceva). Cand ne-am dat seama ca stanga a intrat mult mai lejer; s-a impins roata si am auzit o pocnitura puternica cand a reintrat planetara in fagasul ei.

6. Masina mergea drept, insa volanul statea acum intr-o parte cu 2 degete. Directia era neclara, nu era ferma. Nu ca ar fi fist ea prea ferma vreodata.

7. Am tot centrat volanul pana cand am decis eu ce inseamana drept si a dat ceva cu un grad la stanga si unul la dreapta si strans? Nu imi mai amintesc exact ce e cu gradul asta, caseta de directie? (*intreb data viitoare) cert e ca acum volanul e drept asa cum vreau, masina merge si ea perfect drept si reactioneaza stanga dreapta la cea mai mica atingere. E o placere la condus mai ales cu amortizoarele mai ferme Mudster.

 

Hope it helps,

Cristi

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


×
×
  • Creează nouă...