sserg

Nu A Pornit La Prima Cheie. E Grav?

46 posts in this topic

Buna, dupa ce s-a lasat frigul (-17 noaptea), masina nu porneste la prima cheie. Abea dupa a 3-ea sau in cel mai bun caz la a 2-a cheie. Credeti ca e grav?

 

Masina este noua de 1 luna. Benzina 1.6 4x4.

 

Multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normal, fiind benzina trebuia sa porneasca. A mea dupa doua zile de stat la -18 grade a pornit imediat. Grav nu prea ar fi dar o vizita la servis nu strica, asa nu omori bateria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine se intampla frecvent cand e frig afara (bine, se mai intampla si cand e cald si n-am pornit masina o perioada).

Face asta de cand am luat-o (2 ani) si m-am obisnuit, nu-mi mai fac probleme.

Oricum Dusterele au o problema cu pornirea "la rece" (e un intreg topic cu problema asta) daca vrei sa afli mai multe informatii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...dupa ce s-a lasat frigul (-17 noaptea), masina nu porneste la prima cheie...

 

Poate fi cumva normal ca dupa cateva zile de ger sa invarta ceva mai mult ca de obicei bateria pana la prima pornire.

Ai tinut cheia mai mult pe demaror prima data inainte sa renunti si sa reincerci?

 

PS. e de evitat sa pornesi motorul si sa il opresti imediat el fiind tot rece (de ex daca trebuie doar sa muti un pic masina sau daca ai un drum foarte scurt de gen 200 metri dupa o lada de bere la magazin) - functionarea la rece necesita un amestec de benzina mai bogat si se "afuma" putin bujiile. Indicat e ca motorul sa se incalzeasca putin inainte sa il opresti, pentru ca sa intre pe regim normal si sa se auto-curete un pic bujiile. Am patit si cu Megane-ul asta acum ceva timp si m-am invatat minte

S-a intamplat cuvma si asta in cazul tau? daca DA e normal sa iti porneasca mai greu...

 

Desigur ca merita mers la service insa ma tem ca va trebui lasata masina peste noapte la ei ca sa reproduca dimineata problema... motorul odata incalzit cand ajungi acolo nu cred ca se va reproduce.

 

... si inca o rugaminte...

editeaza profilul de pe ca sa alegi motorizarea pe care o ai (nu era disponibila cand ti-ai creat contul)

Odata logat, click sus pe numele tau, alegi My Profile si in dreapta Edit Profile.

Jos de tot la "Profile information" ai optiunea "Ce vehicul detii?" - alegi motorizarea H4M.

post-4304-0-21401000-1451908745_thumb.png

Edited by Killer82
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si la mine porneste la fel. Am fost si la service, au facut testul...., nicio eroare. Inseamna ca asa-i normal la ele. :))

 

Sent from my SM-T535 using Tapatalk

 

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine o singura data, in toamana lui 2014, a pornit la a 3-a cheie. Nu stiu de ce, pentru ca dupa aceea nu s-a mai intamplat. In schimb, mai ales iarna, in primele minute de la pornire, imi fluctueaza serios turatia la relanti. Si eu am fost la service pentru aceasta problema, dar nu s-a detectat nimic...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.