Jump to content

- - - - -

Grila proiectoare plafon

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 greekspirit

greekspirit

Duster Starter

• Members
  • 6 posts

Posted 10 February 2011 - 01:14 PM

Dragi Prafuiti,

Inca nu sunt posesor de duster, dar voi fi sper in curand, adica prin Mai.

As vrea sa va cer sfatul in urmatoarele probleme.

1. Ar fi culoarea. Cochetez intre negru, maro, alb si blue glacier
2. vreau 4x4 dci full fara piele+ acele aparatori de usi si aripi

Pe urma as vrea sa-i pun un bullbar cu proiectoare si cele atasate pe plafon

Vreau si eu parerea voastra.

A si inca ceva. Vreau sa felicit pe toti posesorii si pe viitori posesori de duster pentru alegerea facuta. Este o masina extraordinara.
Mai am un qashqai diesel 4x4 dci 150cp. diferanta este ca trage mai bine si este mai bine finisat. In rest este la fel ca dusterul. Il voi ceda sotiei dupa ce vine duster-ul.
Si multe multumiri pentru toate posturile care sunt foarte folositoare

Multumesc,

Greekspirit

#2 Florin27

Florin27

Weekly Duster Member

• Members
  • 117 posts

Posted 10 February 2011 - 09:09 PM

Ce pot sa zic alb :D il prinde bine si sunt subiectiv ;)
Duster , Benzina 4x2 16Volti

#3 Nemuritoru

Nemuritoru

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 posts

Posted 11 February 2011 - 06:31 PM

pe alb zic si eu ca arata bine... cam toate accesoriile merg pe alb, in afara de pack look care merge bine pe negru! :)

#4 caramba

caramba

Dedicated Duster Member

• Members
  • 254 posts

Posted 11 February 2011 - 08:54 PM

va salut pe toti iubitori de prafos prin aprilie cred ca osa dau avansul si sal iau prin iulie tot 15 dci 110cp ful dar fara piele .si m-am hotarit cred ca osa fie alb cu pack looc arata foarte bine. pretul e 17780euro+2230ron acesorii

#5 melcu

melcu

Veteran Duster Member

• Members
  • 405 posts

Posted 11 February 2011 - 09:14 PM

caramba said:

va salut pe toti iubitori de prafos prin aprilie cred ca osa dau avansul si sal iau prin iulie tot 15 dci 110cp ful dar fara piele .si m-am hotarit cred ca osa fie alb cu pack looc arata foarte bine. pretul e 17780euro+2230ron acesorii
Asa te vreau."Colbu'i" alb de obicei si'i la moda.Vezi si scut adevarat de off road la al meu in topic-ul "soft off road" :mrgreen:

#6 caramba

caramba

Dedicated Duster Member

• Members
  • 254 posts

Posted 11 February 2011 - 09:41 PM

melcu .scutul lai luat separat si cit costa . sau asa vine din fabrica.mai pune o poza te rog

#7 caramba

caramba

Dedicated Duster Member

• Members
  • 254 posts

Posted 11 February 2011 - 10:02 PM

nu am gasit topicul sau nu stiu eu sa caut

#8 greekspirit

greekspirit

Duster Starter

• Members
  • 6 posts

Posted 11 February 2011 - 10:38 PM

Caramba,

Asta este scutul din poza atasata.

caramba said:

#9 Nemuritoru

Nemuritoru

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 posts

Posted 12 February 2011 - 03:01 PM

pune si tu o poza mai mare! :)

bara din fata sau cele laterale, are cineva pe masina ?

#10 caramba

caramba

Dedicated Duster Member

• Members
  • 254 posts

Posted 12 February 2011 - 07:50 PM

greekspirit said:

Caramba,

caramba said:

pune si tu niste poze di fata si lateral fata dar mai mari . si in ca ceva asa vine din fabrica

#11 greekspirit

greekspirit

Duster Starter

• Members
  • 6 posts

Posted 12 February 2011 - 11:15 PM

Nu este masina mea sa pun poze. Am gasit poza pe topicul care tu nu il gaseai.
Melcu te poate ajuta cu alte poze.

caramba said:

greekspirit said:

Caramba,

caramba said:

pune si tu niste poze di fata si lateral fata dar mai mari . si in ca ceva asa vine din fabrica

#12 adybel

adybel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 posts

Posted 22 April 2011 - 11:43 AM

greekspirit said:

Pe urma as vrea sa-i pun un bullbar cu proiectoare si cele atasate pe plafon

Multumesc,

Greekspirit

Salut,

Unde ai gasit grila aceea? (pret, magazin).

#13 melcu

melcu

Veteran Duster Member

• Members
  • 405 posts

Posted 22 April 2011 - 06:26 PM

caramba said:

greekspirit said:

Caramba,

caramba said:

Acest scut este in catalogul de accesorii de pe site-ul Dacia.De curand s-a si lansat o editie limitata pentru sporturi de iarna "cica" si au echipat din fabrica Duster-ul cu un astfel de scut + bare transversale( de fapt un port ski de 4 perechi) si toata aceasta poveste la...19 mii euroi. Cam mult cand ma gandesc ca eu am achizitionat pe al meu cu 15 600 euroi (TVA vechi)minus valoare la 3 voucere( hai sa zicem 2 ca 2 le-am cumparat si unul al meu). :x

#14 kidu79

kidu79

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted 05 May 2011 - 03:26 PM

legat de proiectoare de ceata...mi-am tot scremut cretzurile de pe creier ce solutie ar arata bine pe Duster, sa fie eficiente si sa nu se incurce prin crengi in padure sau sa vajaie la viteze mari... deci proiectoare pe plafon (vajaie) sau pe bullbar in fata (se incurca in crengi, le lovesti usor, plus ca nu ma excita nici cum bull-bar-ul...) pica din discutie....

din preputzu gandirii/imaginatiei mele a iesit propunerea asta :idea:

ia priviti poza de mai jos (scuze de "design" este facut in Paint... :oops: ) :
[attachment=599:Dacia-Duster-1.jpg]

ce ziceti este realist sa integrezi in cele 4 zone marcate in poza, 4 proiectoare cu bec H3 preferabil galben (ptr eficienta sporita pe ceata)? sau eventual 2 becuri galbene si 2 mai albe...

eu zic ca se pot baga asa ceva (ma rog ceva similar ca design):
[attachment=600:proiectoare-auto-0213.jpg]

modelul din poza e "design in Vitan" dar se pot gasi proiectoare de calitate dreptunghiulare, cu geam de sticla si bec H3 (unii poate prefera cu LED, dar eu zic ca halogenul e sfant). dimensiunile la proiectorul de mai sus este de 13.5cm x 5.2cm, cred ca se poate inghesui in acea fanta (bineinteles trebuie decupat locasul)

cei care aveti deja Duster, puteti sa va uitati va rog daca in spatele acelui ornament din grila exista spatiu disponibil? si cam care ar fi dimensiunea maxima pe care o poti decupa acolo ca sa inghesui 4 proiectoare?
bineinteles necesita si modificari pe partea electrica (ar fi 4x55W necesari) adica ai nevoie de releu, siguranta si buton. Alternatorul ar duce consumul asta suplimentar fara probleme, bateria duce,zona aia in grila e inchisa deci nu afectezi nicicum racirea/ventilatia radiatorului, alte probleme nu as vedea decat daca este loc acolo sa inghesui ceva proiectoare dreptunghiulare.

ma gandesc ca 2 proiectoare sa fie orientate catre in fata si 2 orientate mai catre margini (sa luminezi marginea drumului, foarte util pe forestiere sau pe strazi inguste), deci evident controlate cu 2 butoane+2relee.

daca nu este spatiu ptr 4 proiectoare, se pot utiliza doar 2 ...totul este in functie de ce model de proiectoare vrei sa folosesti si in functie de cat de complicata vrei sa fie instalatia (2 proiectoare-> 1 buton+1releu+1siguranta; 4proiectoare ->ar fi recomandabil 2butoane+2relee)

o zi faina!

#15 dalex

dalex

Duster Member

• Members
  • 219 posts

Posted 05 May 2011 - 03:47 PM

Spatiu ar fi, dar e radiatorul acolo deci cald. Daca tragi un manunchi de fire nu cred ca ala ar fi cel mai potrivit loc, apoi proiectoare de padure ai nevoie sa fie cat mai sus sa bata departe. Eu cred ca cel mai ok ar fi un proiector mobil cu telecomanda de genul: http://www.tuningmal... ... 21181.html - primul de pe google, nu am idee daca e scump/ieftin/bun sau prost!
4x2=16 v

#16 kidu79

kidu79

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted 05 May 2011 - 03:58 PM

dalex said:

Spatiu ar fi, dar e radiatorul acolo deci cald....

in fata radiatorului e rece, in spatele lui e cald...caldura nu e o problema...firele se pot trage printr-o "teaca" de protectie...

dalex said:

...apoi proiectoare de padure ai nevoie sa fie cat mai sus sa bata departe....

in padure nu prea poti sa bati departe (e putin probabil ca drumul sa fie drept o distanta mare, in general serpuieste deci nu vei vedea departe de copaci...in padure e mai critic sa vezi lateralele si eventual crengile de deasupra.
proiectoarele ptr "vazut departe" au o alta intrebuintare, intreaba-i pe braconieri care e aia 8-) sau eventual se mai folosesc ptr "rally-raid", dar nu cred ca e cazul la noi de asa ceva.

dalex said:

... Eu cred ca cel mai ok ar fi un proiector mobil cu telecomanda de genul: http://www.tuningmal... ... 21181.html - primul de pe google, nu am idee daca e scump/ieftin/bun sau prost!

eu tocmai acel gen de proiector l-as evita...va sta "sculat" pe plafon si in prima creanga mai joasa o sa-l rupi... asta in cazul in care nu e prins cu suruburi (sau chiar si cu un adeziv mai puternic) si iti indoaie si tabla plafonului. orientabil nu iti foloseste decat daca esti si tu braconier/vanator ptr a urmari vanatul. Daca vrei un "spot" pe care sa-l poti directiona, iesi mai eftin si mai eficient cu o lanterna de putere mare care sa aibe acumulator (inclusiv alimentare la 12V in masina) si cand ai nevoie scoti lanterna pe geam, studiezi terenul si apoi continui....

LaterEdit: uite aici proiector auto "manual" http://magazinvanato... ... uct_id=189

parerea mea...

#17 dalex

dalex

Duster Member

• Members
  • 219 posts

Posted 08 May 2011 - 10:28 PM

Kid, nu sunt pasionat de vanatoare. Eu zic ce recomanda alti meseriasi in ale off road -ului. Cel mai probabil ai dreptate.
4x2=16 v

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sponsori

Parteneri

www.dacia-club.eu
Nu uita sa te inscrii la Intalnirea Nationala a Dusteristilor ce va avea loc in perioada 15-17 iunie 2012!