taz

Tractorasul Duster

536 posts in this topic

Ca un "workaround"... ar trebui sa mearga daca ai facut "pair" - daca dai "play" din telefon sa se auda direct in masina via Bluetooth.

Insa nu stiu daca o sa mearga ce vrei tu -nu cred ca stie Nokia ala vechi sa ii dea MediaNav-ului access full via Bluetooth la file systemul din telefon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca si Bluetooth-ul asta vine pe versiuni, era 2.0, apoi 3.0... cred ca s-a ajuns si la 4... la imperechere se stabileste ce functii anume se activeaza. Probabil de aia la tine nu il detecteaza cu toate functiile. Interesant cum a zis colegul, sa incerci invers, de pe telefon sa dai PLAY - sa vezi de vede intr-adevar pe MediaNav ca pe un output device (separat de microfon extern).

Edited by i96nds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru sugestii. Cam la explicatiile astea m-am gandit si eu dar..am vrut sa mai cer si alte pareri. Solutia aia cu redarea comandata din telefon nu ma coafeaza pentru ca m-ar deranja si mi-ar distrage atentia de la condus. Mi-am luat un flash drive SB de 32 GB foarte discret (http://www.altex.ro/usb-flash-samsung-drive-fit-muf-32bb-32gb-alb) si voi reda muzichie destula de pe ala. Exista si capacitati de 64 si 128 de GB dar 32 imi sunt suficienti. L-am ales si pentru ca desi e USB 3.0 e compatibil si cu 2.0 si nu se incalzeste la utilizare intensiva. Plus vine cu o serie de protectii (specificate in descrierea sa disponibila pe net) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cauta modelul telefonului pe gsmarena.com si vezi daca la bluetooth are trecut si AD2P ( posibilitatea de a reda muzica prin bluetooth). Modele vechi nu prea au asa ceva.

 

Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

La multi ani! Si blande salutari ;) La noi azi dimineata au fost -32 de grade. Nici la temperatura asta nu am remarcat aprinderea martorului de incandescenta. El, de fapt, se aprinde odata cu martorii dar se stinge odata cu ei. Nu ramane aprins inainte sa dau contact motorului. A pornit masina la prima chele fara efort desi parca cca 1 minut motorul nu a mers la fel de rotund ca la temperaturi mai normale. Si schimbatorul de viteza a reactionat mai lent. Insa dupa ce am lasat masina sa mearga in gol cca 3 minute am pornit cu ea fara sa iau avant vitejesc si am facut, fara probleme, naveta de dimineata. Nu inteleg de ce acel martor pana acum nu s-a aprins. Nu e cazul la modelul asta pe care il am? Imi fac griji inutil? La voi cum e?

post-3857-0-57356800-1484029031_thumb.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-2775-0-50981900-1484032468_thumb.jpg

 

Deci la mine e asa:

- cand motorul e cald, acel martor nu se aprinde deloc

- cand motorul e rece, martorul se aprinde impreuna cu ceilalti martori cand pun contactul, si durata cat sta aprins e proportionala cu gradul de racire al motorului.

 

Uite aici o filmare mai veche a bordului masinii mele, la 00:30 se vede cum se stinge mai repede decat ceilalti

 

Uite aici si la altii

 

Si la mine la -15 grade ralantiul e putin neregulat vreo 30 secunde, dupa care plec cu ea si merge bine.

E normal sa intre putin mai greu in viteza, uleiul din cutie din cauza frigului e mai vascos

Edited by ambvision
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.