Sari la conținut

Ce e bun si ce se poate imbunatati la Dacia Duster?


Postări Recomandate

Ma bucur de aceasta initiativa si ca avem posibilitatea sa ne exprimam pozitiv si negativ (sau intr-un cuvant "constructiv") asupra masinii pe care o conducem sau o vom conduce.

 

Negativ

- in unele situatii mi se opreste motorul cand reduc viteza brusc, de la viteza mica (tr.a 2-a) pana la oprire. Se aprind toti martorii in bord, dar pe ECU, la service, nu s-a gasit nici o eroare.

 

Pozitiv

- tinuta de drum pe asfalt si off-road, simplitatea in utilizare si nu in ultimul rand - pretul.

 

Ce as mai vrea:

 

Siguranta

- directie asistata la viteze mari ('intarirea' progresiva a directiei odata cu cresterea vitezei)

- cresterea stabilitatii la curbe

 

Util

- in parbriz, circuit de incalzire in zona pentru stergatoare

 

Informatii

- pentru diesel, informarea printr-un martor in bord inceperea procesului de regenerare DPF pentru a sti sa nu il intrerupi

- afisarea treptei de viteza in care se afla masina

 

Confort

- ridicarea automata a geamurilor deschise atunci cand se inchide masina din telecomanda

- cotiera rabatabila spatar bacheta spate. Fiind rabatabila se pot astfel transporta obiecte lungi de ~ 2.5 m (schiuri, tevi, etc)

- cresterea gradului de insonorizare la viteze mari

 

Off-road

- a mai scris un coleg despre optiunea de a avea un kit dedicat special domeniului off-road (scuturi pe sub masina, arcuri, suspensii, etc) pe care sa il poti comanda la achizitionarea masinii.

 

Comunicare

- eu am simtit nevoia de a avea un sistem integrat radio+statie CB. Cand plec in concediu cu mai multi prieteni, cu masinile in afara tarii, am nevoie sa comunic de-a lungul drumului. Conectarea sistemelor sa fie privata, prin schimbarea unui cod de acceptare intre acestea, similar cum este la pair-ingul prin bluetooth. Astfel putem vorbi mai multi prieteni fara sa fim interferati de altcineva, cum se intampla la utlilizarea walkie-talkie sau statii CB pe canalele clasice.

La fel, in zone off-road unde nu este semnal GSM, un sistem de comunicare intre masini (ca doar nu pleci singur) ar fi de folos.

Nu stiu cat de posibil este tehnic, dar poate fi o tema de studiu, nu ?

Editat de siandu
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 190
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Bai fratilor, când citesc expresii de genul: " chiar nu puteau sa pună un capacel acolo?" imi vine rau )) Cand am luat decizia de a schimba masina am gandit asa: vreau un diesel cu garda mare la sol

Ce e bun: - design-ul general al masinii - motorizarea 1,5 DCI - pretul   ce se poate imbunatati la Dacia Duste: - grupul de indicatoare din bord spre digitizare eventual ecran led, mai multe in

Da', uneori stirile sunt bune (ca aflii info utile de pe drumul tau). Eu ma intreb cum te poate enerva (vizual) o antena lunga in timp ce mergi cu masina prin afara localitatilor...? Sau mai bine zis

Posted Images

Daca s-ar vorbi aici despre subiectul lansat de colegul @dusty2010 ar fi perfect!

Fratilor... VORBITI DESPRE CALITATEA buna sau indoielnica a acestei masini/a subansamblelor! Prea putini sunt cei care spun chestiuni concrete, clare.

 

Subiectul nu este "Ce mi-as dori in plus pe masina!" ca nu este vorba despre dotari suplimentare si... nici nu am vazut pe niment sa spuna... "As fi gata sa platesc 5000 eur in plus pentru toate dorintele..."

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

in principiu defectele au fost reclamate la vocea clientului deci Dacia le stie foarte bine. Probabil ca la VC nu s-au transmis si laude. Deci ceea ce nu s-a reclamat ca fiind defect functioneaza bine.

 

Ar fi interesant daca Dacia ar oferi totusi un raspuns la problemele gen aer conditionat, indicator caburant, relanti de care s-au plans atatia client...

 

Probabil ca cei dispusi sa plateasca cei 5000 eur in plus ar cumpara Opel, Hyundai , Kia, Quaskai etc

 

Nu cred ca acest forum poate inlocui vocea clientului...mai degraba este o chestie de marketing avand in vedere ca pe acest forum se spun problemele public. Este ceva de gen 'hai sa-I bagam in seama pe aia sa nu zica ca ne doare in spate de problemele lor'.

Editat de capone
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Destul de inutil topicul asta, problemele mari sunt deja reclamate la vc-ul ala, de unde au venit diverse raspunsuri diverse, de la promisiuni de remedire pana la nu exista asa ceva, nu stie posesorul sa o conduca. Si...atunci ce sa mai zicem si noi pe aici ? ca la PH1 nu s-au putut niste accesorii din cauza de cresteri de pret, da' nu s-au putut pana s-au putut la PH2. Bine, nu s-au putut nici macar ca niste optionale, si prin "optionale" vreau sa zic fix ce inseama "optional", adica da, am fi platit pt ele, ca dovada ca le luam de la rusi. Deci este fix un gest de marketing.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...