Jump to content

- - - - -

Filtru aer habitaclu

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 rdcristi2

rdcristi2

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 28 December 2010 - 05:55 PM

din cate se pare, nu se regaseste pe Logan sau Sandero,
pretul este pe masura "duster"-lui, este preluat tot de la Nissan...

are cineva detalii concrete?

#2 bleunightdanger

bleunightdanger

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • LocationBucuresti

Posted 31 December 2010 - 11:53 AM

Exact aceasta problema o am eu la Logan '09. nu are filtru de polen/habitaclu insa s-ar putea monta cu minime modificari.
Chiar sunt super curios daca pe Duster au remediat acest neajuns...
Dacia Logan '09 1.5DCI 85CP Prestige - VW Golf V '08 1.6MPI 102CP
if you're looking for peace, then get ready for war

#3 Squirrel

Squirrel

Veteran Duster Member

• Members
  • 412 posts

Posted 01 January 2011 - 08:05 PM

La Mulţi Ani!
Dacia Duster are filtru de polen pentru habitaclu. Se poate verifica în specificaţiile tehnice de pe site-ul producătorului sau prin broşuri…
Dacia Duster 1,6 16v 105 CP 4×4 Laureaté Noir Nacré by Loic Feuvray

#4 totunetu

totunetu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 posts

Posted 28 March 2011 - 09:37 PM

Squirrel said:

Dacia Duster are filtru de polen pentru habitaclu. Se poate verifica în specificaţiile tehnice de pe site-ul producătorului sau prin broşuri…

Salut,

Stie cineva unde este filtrul de polen si cum se schimba?

numai bine

totunetu

#5 Squirrel

Squirrel

Veteran Duster Member

• Members
  • 412 posts

Posted 28 March 2011 - 10:15 PM

În manualul de service [mersi! ;)] DACIA_DUSTER_EN_November_2009\MR451DUSTER6.pdf la pagina 10 ;)

#6 totunetu

totunetu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 posts

Posted 28 March 2011 - 11:01 PM

Squirrel said:

În manualul de service [mersi! ;)] DACIA_DUSTER_EN_November_2009\MR451DUSTER6.pdf la pagina 10 ;)

Am gasit! Merci! :-)

#7 dalex

dalex

Duster Member

• Members
  • 219 posts

Posted 29 March 2011 - 08:57 AM

La revizie, in ianuarie, pretul unui astfel de filtru era de 24 sau 26 de lei cu tot cu montaj, deci nu e tocmai o avere.
4x2=16 v

#8 soare

soare

Weekly Duster Member

• Members
  • 148 posts

Posted 31 March 2011 - 10:56 PM

am deschis si eu manualul MR451DUSTER6 si am vazut ca este prevazut sistemul de ventilatie, cu doua tubulaturi, pentru locurile din spate, la pagina 61A-5, cele cu numarul 13;
io nu am asa ceva :mrgreen:
cred ca aceste dotari sunt pentru varianta ideala 8-) ,
asa cum sunt marcate si locurile pentru butoanele pt incalzit in scaune;
adica, francezu a proiectat aceasta masina pentru 1000 de accesorii, dar nu le-a montat pe toate;
deci cred ca nu am filtru de polen, dar cred ca poate fi montat; asa am facut eu la logan, am montat filtrul de polen in interior, sub bord, am taiat capacul din plastic si l-am pus, dar intrau frunze in masina, nu izola perfect :lol: ,
sa nu fie tot asa si cu dusterul, parerea mea :roll:
deci doua intrebari:
este etans filtrul de polen ?
se pot monta acele tubulaturi pt locurile din spate ?
ma gandesc ca daca le dai codul pt reper se poate comanda ;)
poate pentru export sunt aceste dotari :geek:

#9 Squirrel

Squirrel

Veteran Duster Member

• Members
  • 412 posts

Posted 01 April 2011 - 11:14 AM

La cea personală există tubulatura la locurile din spate...nu ştiam la momentul achiziţiei de existenţa lor, însă călătorind cu pasageri în spate, aceştia m-au întrebat dacă se poate opri aerul condiţionat la picioare, că le era prea rece :)
Restul posibilelor dotări să nu fie gândite pentru „fratele” Renault Duster, dotări doar pentru anumite pieţe de desfacere, etc.

#10 soare

soare

Weekly Duster Member

• Members
  • 148 posts

Posted 01 April 2011 - 11:17 AM

sunt rautacios :cry: ;
am fost azi la apan, au schimbat filtrul de polen, deci are :D
are si conductele pentru incalzire pasageri spate :)
sunt sub scaunele din fata;
mi-au aratat cei de la apan;
problema era ca jumatate din gurile de aerisire de la aceste conducte erau acoperite cu mocheta si din aceasta cauza nu aveam caldura in spate;
acu le-am descoperit si totul este ok.
am cea mai buna masina din lume :ugeek:

#11 Nyklas

Nyklas

Weekly Duster Member

• Members
  • 76 posts

Posted 04 May 2011 - 07:59 PM

fa si tu niste poze,....

eu am versiunea laureat 4x4, si chiar acum cateva min mi-am bagat mainile pe sub scaune, si am gasit doar o gaurice prin care imi iasa niste cabluri (pentru senzorii de prezenta scaun sofer/pasager, si probabil circuitul gata adus pt incalzire scaune)...insa alte gauri/tuburi, eu n-am simtit la pipaire....

#12 soare

soare

Weekly Duster Member

• Members
  • 148 posts

Posted 24 May 2011 - 02:21 PM

Nyklas said:

fa si tu niste poze,....

eu am versiunea laureat 4x4, si chiar acum cateva min mi-am bagat mainile pe sub scaune, si am gasit doar o gaurice prin care imi iasa niste cabluri (pentru senzorii de prezenta scaun sofer/pasager, si probabil circuitul gata adus pt incalzire scaune)...insa alte gauri/tuburi, eu n-am simtit la pipaire....

este posibil ca acea tubulatura sa fie acoperita cu mocheta

#13 Furious Jay

Furious Jay

Dedicated Duster Member

• Members
  • 276 posts

Posted 25 May 2011 - 09:27 AM

E decupata mocheta in dreptul gurii de ventilatie insa nu e taiata, restul acela de mocheta obstructionand oarecum circularea aerului. Eu am sa o tai insa trebuie sa am grija sa nu cumva sa decupez si firele de la airbag.

#14 melcu

melcu

Veteran Duster Member

• Members
  • 405 posts

Posted 25 May 2011 - 07:04 PM

furious said:

E decupata mocheta in dreptul gurii de ventilatie insa nu e taiata, restul acela de mocheta obstructionand oarecum circularea aerului. Eu am sa o tai insa trebuie sa am grija sa nu cumva sa decupez si firele de la airbag.
Nu trebuie decupata mocheta. Se trag mumos ;) scaunele spre fata sau spate la maxim (mai bine spre spate) si se aranjeaza mocheta frumos pe sub conducte cu degetutele.Pentru cunoscatori acest tip de tubulatura de ventilatie este montata si la Logan dar numai fabricatia din Rusia si mai ales pt aerul cald ca de, au ierni grele si lungi. la fel si protectiile de pasaje roti sunt montate in Rusia (la Logan) direct din prim montaj( aceeasi justificare ca mai sus ierni lungi si prezenta continua pe drumuri a nisipului care in rulaj "curata "vopseaua de pe muchia aripilor)ceea ce in Ro este doar un accesoriu de achizitionat. :mrgreen:

#15 Furious Jay

Furious Jay

Dedicated Duster Member

• Members
  • 276 posts

Posted 27 May 2011 - 09:26 AM

Multam de pont. Am incercat (nu prea insistent :mrgreen: ) sa le aranjez cumva insa nu mi-a iesit. Fireste, scaunul era spre fata si nu la maximum. Am sa incerc din nou probabil maine.

#16 melcu

melcu

Veteran Duster Member

• Members
  • 405 posts

Posted 27 May 2011 - 02:01 PM

melcu said:

furious said:

Nu trebuie decupata mocheta. Se trag mumos ;) scaunele spre fata sau spate la maxim (mai bine spre spate) si se aranjeaza mocheta frumos pe sub conducte cu degetutele.Pentru cunoscatori acest tip de tubulatura de ventilatie este montata si la Logan dar numai fabricatia din Rusia si mai ales pt aerul cald ca de, au ierni grele si lungi. la fel si protectiile de pasaje roti sunt montate in Rusia (la Logan) direct din prim montaj( aceeasi justificare ca mai sus ierni lungi si prezenta continua pe drumuri a nisipului care in rulaj "curata "vopseaua de pe muchia aripilor)ceea ce in Ro este doar un accesoriu de achizitionat. :mrgreen:
M-am mai documentat si tunelul acela exista si pe Logan Ro inca de pe fabricatia 2007 dar nu stiu daca la toata gama sau doar pe varf de gama. :oops:

#17 melcu

melcu

Veteran Duster Member

• Members
  • 405 posts

Posted 27 May 2011 - 02:05 PM

furious said:

Multam de pont. Am incercat (nu prea insistent :mrgreen: ) sa le aranjez cumva insa nu mi-a iesit. Fireste, scaunul era spre fata si nu la maximum. Am sa incerc din nou probabil maine.
Hai nu fi "furious" ca poti :twisted:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sponsori

Parteneri

www.dacia-club.eu
Nu uita sa te inscrii la Intalnirea Nationala a Dusteristilor ce va avea loc in perioada 15-17 iunie 2012!