Sari la conținut

ECO  

59 membri au votat

  1. 1. Folositi modul ECO

    • Da
      32
    • Nu
      27


Postări Recomandate

Reducerea consumului prin functia Eco Mode

 

Această funcţie efectuează corecţii ale unor parametri de conducere pentru a diminua nivelul consumului. Eco Mode menține confortul termic la un nivel optim în interiorul vehiculului. În funcţie de stilul de şofat şi de condiţiile de rulare, Eco Mode permite o diminuare a consumului şi a emisiilor de CO2 de până la 10 %.

 

 

Folositi?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 24
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Eu nu am functia asta pe Duster dar pot spune cum e cu ea pe Loganul pe care-l conduc. Intr-adevar ia din putere (demaraj) si nu se decupleaza atunci cand calci acceleratia pana la fund. In materie

Da, insa la o masina cu putere mai mica mai tot timpul vei fi cu acceleratia mai apasata decat la una cu putere mai mare, si toate operatiile de accelerare vor dura mai mult, deci vei lungi timpul cat

Interesant ce ziceti...   Mie imi place ECO pentru ca mi-am propus sa nu conduc ca bezmeticul prin oras. Sunt suficient de multi tampiti pe sosele - asa ca mi-am propus sa ma mai cumintesc si sa nu

Eu am incercat sa il folosesc insa nu ii vad rostul, taie puterea si nu reduce consumul. Iar la cat consuma Duster-ul nu ii vad necesitatea oricum. Masinile anterioare consumau in jur de 15%, 7-8% cu Duster-ul e parfum :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu am functia asta pe Duster dar pot spune cum e cu ea pe Loganul pe care-l conduc.

Intr-adevar ia din putere (demaraj) si nu se decupleaza atunci cand calci acceleratia pana la fund.

In materie de consum... hai sa fim putin mai cerebrali si sa nu facem afirmatii cum ca ne consuma mai mult cu functia activa... Orice apasare brusca de pedala (functia ECO dezactivata) duce la o putere si la un demaraj mai mare (mai in tromba) ceea ce, automat, inseamna un consum mai mare.

O depasire fara functia ECO activata se face mai repede, in niste turatii mai mari si mai rapide.

O depasire cu funcia ECO activata este facuta mult mai "batraneste" deci, automat, cu un consum aferent.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, insa la o masina cu putere mai mica mai tot timpul vei fi cu acceleratia mai apasata decat la una cu putere mai mare, si toate operatiile de accelerare vor dura mai mult, deci vei lungi timpul cat tii acceleratia apasata.

Eu cred ca modul eco a fost mai degraba implementat ca sa poate obtine niste emisii poluante mai mici, mai ales afara (unde e piata lor principala) unde platesc taxe in functie incadrarea in clase de poluare.

Eu o folosesc (rar) in oras, unde mi se pare ca accelerarile in primele trepte de viteza sunt mai "line" in modul eco.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La apasarea totala a acceleratiei, inclusiv acel click, sau cum s-o numi.. de la capatul cursei, mie mi se pare ca se dezactiveza functia ECO.

Eu a observat pe BC la pagina de consum instant ca la accelerare eco on vs eco off cu eco off consumul instant este mai mic, deci exista o limitare a cantitatii de motorina injectata cu eco off, si probabil mai sunt si altele si ma gandesc in special la avans, dar nu sunt sigur.

Deci la accelerari e clar ca consumul e mai mic cu ECO off ceea ce duce la o lungire a timpului in care ajungi de la 70 la 90 de km/h sa spunem, asa ca in final nu stiu daca consumul per total este mai mic.

Mie mi se pare utila in oras functia ECO unde accelerezi des si deci ar putea fi o oarece economie de combustibil conform rationamentului de mai sus. In afara orasului, la mers constant e clar ca ori cu eco ori fara el consumi la fel, si deci mai rau te incurca la depasiri..

Editat de eugend
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...