Sari la conținut

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 58
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

In plus am vazut la IND cum se comporta cu masinile cei care le inchiriaza...

Eu nu am spus ca nu este posibil in alte judete, doar ca la serviciul inmatriculari am fost refuzat. Politicos - daca asta conteaza. Si cum masina a fost castigata la un concurs, parca nu as inmatric

Nu stiu ce sa spun, eu calculasem ca masina costa 13.500 de euro, i-am mai pus folie omologata RAR si jante de aliaj Dezent noi. Dar toti imi ofera niste sume incredibile - am avut de la ,,binevoitori

eu am cumparat un duster acum doua sapatamini.

dar inainte de a face tranzactia asta am verificat, (si nu exagerez cand voi spune) 14 dustere diesel 4x4 ,din cele 14 ,10 au avut km manariti (adica dati inapoi ), iar 3 dintre ele nu am putut deoarece proprietarii au refuzat sa-mi dea seria caroseriei pentru o verificare (banuiesc ca stiau dece )

verificarea am facut-o intr-un service reno care daca baga seria masini in calculator iti spune exact cati km a avut masina la ultima revizie.

si atinci am aflat ca o masina adusa din franta mio vindea cu 47000 km si ea la ultima revizie in 2013 a avut 195.000 km, alta o firma din romania o vindea cu 93.000km si ea a avut 220.000 km , alta o vindea cu 74.000 si ea a avut la ultima revizie 160.000 altul din pitesti imi vindea masina cu 36.000 km si a avut 136.000 in 2013 altul o vindea cu 86.000 si a avut 140.000 km si tot asa.............

pe o mare parte din masini le gasiti pe mercador sau alte siteuri de anunturi, printre cei care aveau masini manarite se numara si firme de liesing de renume din romania,

daca vreti va spun exact ce masini am verificat de pe net.

concluzia este ca 99% dintre anunturile de pe net care au intermediari sunt MANARITE. LA KM

daca scriu toata experienta mea cu cumpararea masinii umplu o pagina de net.

sfatul meu este inainte de a da banii dute cu proprietarul la un service dacia si acolo o sa stii tot despre masina pe care o vei cumpara.

la un service dacia pe care tu il indici , nu proprietarul! (altii mi-au dat seria unor masini care corespundeau km din bord)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sfatul meu este inainte de a da banii dute cu proprietarul la un service dacia si acolo o sa stii tot despre masina pe care o vei cumpara.

la un service dacia pe care tu il indici , nu proprietarul!

 

si daca dupa ce a iesit din garantie (sau chiar inainte) nu a mai trecut pe la reprezentanta Dacia, a facut reviziile la un alt service omologat RAR sau intr-un loc neautorizat, dar a respectat cu strictete intervalele prescrise de producator si a folosit piese de origine. insemana ca masina nu e intretinuta bine? kilometri sunt reali sau nu?

 

Ce bine ca acum se trec kilometri si la ITP!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In legatura cu nr de km, sfatul sa mergi la o reprezentanta fusese dat ca sa nu te trezesti ca masina pe care vrei sa o cumperi cu un anumit numar de km in bord, la ultima revizie inregistrata sa fi avut de fapt mai multi km decat acum, semn clar ca a fost dat inapoi kilometrajul.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

exact ce au spus colegii. inainte de a cumpara dute la un service DACIA SAU RENAULT numai acolo vei afla km reali ai masinii.

nu te lasa aburit de vanzator de faptul ca pun testere pe masina deoarece la tester nu se vede nici o modificare a km. la nici o masina.

manarirea se face foarte curat.

eu am un prieten la dacia caruia ii dadeam seria pe care o ceream de la proprietar si aflam totul despre masina respectiva.,

ceea ce facea pretenu meu nu era tocmai corect deoarece el nu avea voie sa dea informatii despre masina respectiva decit in prezenta proprietarului si samsarii stiu despre asta si de aceea dadeau seria fara nici o problema . eu le spuneam ca vreau sa o verific pe siteurile politiei sa nu fie furata.

si defapt o verificam si acolo si la service.

totusi daca un duster are la vanzare 50.000 60.000 sau 80.000 km, etc si cere undeva pe la 7.000 8.000 euro sa fii sigur ca acea masina ar km dati inapoi. samsarii o cumpara cu 150.000 sau cine stie citi km , cu 6.000 7.000 euro ii da inapoi pana pe la 40.000 sau putin mai mult si tio vinde tie cu un pret pe care te incanta.

o masina care are km putini, fara 10.000 sau 11.000 sau 12.000 euro nu o vei gasi la proprietar.

nu cumpara de la samsari!

in 99% din cazuri ei le manaresc.

in orasul tau fati un preten la reno si convine cu el sa te ajute cu seriile pe care i le dai

seria este acel VIN de pe stilpul din dreapta sau de pe certificat.

o sa fii uimit cate o sa aflii despre masinile samsarilor. unu mia dat seria unei masini cu 47.000 km ma intelesesem cu el la 10.000 euro (masina era din franta) si i-am zis sa vina la service care vreau eu. Cu tupeu vanzatorul a venit si acolo pretenu meu prima verificare a fost seria de pe masina. si stupoare masina de fapt avea 195 km la ultima revizie in franta.

cand l-am intrebat a amutit de ce am aflat eu (el nu se astepta sa aflu ) nu te lasa pacalit de starea masinii , acesta la 195.000 km in august 2013 (sau mai stiu eu cat) era BETON LA SUSPENSIE SI ARTICULATII.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1. Samsarii s-au specializat pe un segment aparte de clienti: oameni simpli, naivi, nedocumentati in materie, la prima/a doua masina, nepriceputi in mecanica/tehnica, orbiti de dorinta de a avea in sfarsit o masina / masina visurilor. Faceti o cautare pe google: "samsarii auto" - si cititi toate articolele din prima pagina de rezultate. Daca nu v-ati lamurit (nasol!) atunci si urmatoarea pagina.

 

2. cautati un Duster al carui vanzator este proprietar in acte (preferabil unicul - daca o masina de 3 ani jumate a avut deja mai multi proprietari asta ridica semne (suplimentare) de intrebare

 

3. cereti cartea de service si de garantie (dar tineti minte ca existenta acestora nu exclude variantele dubioase, de ex daca o avarie serioasa nu s-a reparat in service autorizat nu va avea urme in acte...)

 

4. mergeti impreuna la service-ul unde proprietarul isi facea reviziile, unde se stie masina, si cereti proprietarului un desfasurator de interventii listat pe loc (la cererea lui se elibereaza fara probleme) - puteti repeta acest pas si la asigurator (CASCO)

 

Daca toate cele de mai sus s-au realizat atunci aveti sansa la un targ corect, dar e bine sa luati toate masurile de siguranta posibilie.

Daca nu sunteti cunoscator atunci cautati pe cineva care se pricepe cat de cat sa verifice masina vizual, sa traga de volan, de roti, sa se uite la lonjeroane, semne de deformatii, suduri, elemente de caroserie schimbate, revopsite etc. Astfel va puteti face o idee corecta si clara despre starea masinii, si de valoarea ei, deci puteti incepe negocierea pretului.

 

Nu vreau sa fac reclama la nimeni, dar pe forumuri aveti sansa sa gasiti masini foarte bine intretinute, cu istoric clar, cu proprietari pasionati care au grija de masinile lor.

Impacati-va cu ideea ca masina care merita cumparata va fi un pic mai scumpa decat bugetul pe care il alocati. Eu zic ca merita sa dati diferenta aceea, dar riscurile nu se pot exclude de tot... Eu de asta am cumparat pana la urma masina noua... vroiam siguranta garantiei...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Verificarea REALA a nr de km se poate face intr-un service autorizat Dacia daca te duci cu masina acolo.

Dupa seria VIN poate fi verificata o masina in reteaua Dacia daca si-a facut intretinerea in reteaua Dacia.

Daca, de exemplu, s-a facut intretinerea masinii la un service din cartier, Informatiile de mentenanta nu mai exista in Reteaua Dacia. Daca masina a fost, de exemplu, intr-un service Dacia in Feb 2013, acolo exista informatia cu cati km avea masina la momentul respectiv. Daca in 2013 a facut 100 kkm si nu i s-a mai facut mentenanta in retea... nu poti s-o verifici dupa VIN.

In schimb, daca mergi cu masina in service, tipul de la DACOTEC poate sa-ti verifice masina pana in adancul maduvei! El poate sa-ti spuna KM reali ai masinii citind calculatorul!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...