Sari la conținut

Pentru Rulotisti


Postări Recomandate

Am sa incep eu cu cateva aspecte generale...

- rulota trebuie sa respecte greutatea maxima admisa (MMA) care aste trecuta in talonul autovehiculului...rulotistii cu experienta recomanda ca aceasta greutate sa fie totusi mai mica cu 20% decat cea din talon.

Aveti aici un link care sa va ajute la calcularea maselor : http://www.towcar.eu/

- trebuie avut in vedere categoria de permis necesara conducerii ansamblului...dupa noua legislatie se poate conduce cu categoria ''B'' un ansamblu ce nu depaseste 4250 kg....''In conformitate cu prevederile art. 20 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația de drumurile publice, modificată la data de 19.01.2013, “posesorii permiselor de conducere pentru categoria B pot conduce un ansamblu de vehicule a căror masa totală maximă autorizată nu depășește 4250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B și o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depășește 750 kg”.''

- despre comportamentul in trafic sunt multe de spus...enumar cateva care mi se par mai importante

- viteza de deplasare este prevazuta prin legislatie la noi in tara ca fiind cu 10 km mai mica decat limita pe sectorul de drum pe care se circula...in alte tari aceasta este limitata la 80 km/h...majoritatea rulotelor au trecuta pe sasiu viteza maxima constructiva, de regula 80 - 100 km/h....aceasta(viteza) trebuie corelata in functie de conditiile de drum, panta,rampa,ploaie,zapada si mare atentie la vint, mai ales la cel lateral(pericol de rasturnare la viteze mari ale vantului !!!)

- evitati manevrele bruste stanga-dreapta...se intra in balans destul de usor...pericol de accident...acest pericol se poate ameliora prin montarea unei cuple antibalans(daca nu este prevazuta din constructie)...atentie, aceasta cupla are rolul de a atenua balansul !!!

- la deplasarea cu o rulota creste consumul de carburant cu 3-5 l/100km in functie de multi factori din care enumar doar : viteza, greutatea, conditiile atmosferice....

Sa nu comparati costurile petrecerii timpului liber la rulota cu un hotel sau pensiune...sunt doua stiluri total diferite...daca-ti place sa umbli descult pe iarba uda de roua dimineata pe malul unui paraiasi....mergi cu rulota, daca nu...mergi oriunde altundeva...

Despre partea turistica sunt enorm de multe lucruri de spus/povestit...pentru aceasta exista o asociatie si un dedicate exclusiv iubitorilor acestui gen de petrecere a timpului liber...asi pune un link cu ei dar nu stiu daca este voie... :blush:

Daca mai sunt intrebari am sa raspund in masura cunostintelor mele...

Editat de Vali Panait
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 29
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

O vacanta mica de Ziua Nationala a inceput asa:

da. eu am rulota de 1200 kg si 6 m lungime si am tras-o cu masina peGPL fara probleme. la unele urcari mai abrupte pe serpentine am cuplat pe benzina si nu au fost probleme. e bine sa mergi turat pe

trage foarte bine rulote.eu am un Bayerland de 1000 kg.si merge foarte bine.

Posted Images

Atât faptul ca ai un Duster cât si rulotismul implica unele ,,experiențe,,. Dacă tot este deschis acest topic, propun ca cei care cunosc aceste lucruri sa ofere din experiența lor celorlalți membrii, posesori de rulote sau doar interesați de acest lucru. Aspecte pornind de la comportamentul în trafic până la aspecte de ordin turistic, de legalitate, etc. sunt lucruri importante, eu însumi fiind interesat de aceste lucruri, deși sunt mai vechi rulotist decât posesor de Duster. Mulțumesc.

Pai... poate spui cam ce te-ar interesa si... impartasim ceea ce cunoastem.

In materie de generalitatea subiectelor e greu de vorbit/scris pe forum ... Cred ca marea majoritate a celor care practica rulotismul sunt in studii si pe forumurile de profil. Iar acolo sunt mult mai multe chestiuni legate de legalitate, aspecte turistice, etc.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înțeles pe deplin, iar greșeala îmi aparține. Era vorba de prezentarea unor idei care să facă legătura dintre cele două entități: Dacia Duster și rulota. Dacă te interesesează separat cele două aspecte (autoturism/rulotă), este clar că forumul acesta nu poate răspunde micilor curiozități pe care le avem.

În 2013, Dacia Duster a luat premiul special pentru tractarea unei rulote, conferit de o autoritate in materie din Anglia. Am citit pe acest că Duster-ul este bun în off-road, pe zăpadă, în condiții deosebite etc. dar cred că ar fi bine să punem în valoare mai mult și ceea ce străinii au premiat, referindu-mă în special la posibilitatea oferită de autoturism de a-ți crea premizele libertații, de a călătorii sute de kilometrii pe drumuri imprevizibile împreună cu familia și de a vedea lucruri incredibile.

Cred astfel că mă înscriu pe deplin în spiritul ,,DUSTER,, și este motivul pentru care am crezut că un astfel de subiect ar putea fi interesant pentru toți membrii forumului. Îmi cer scuze încă o dată, dar am vrut să avem și alte subiecte interesante, să ne referim și la alte lucruri decât la probleme tehnice ori accesorii necesare. Așa au făcut și alte forumuri din alte țări și credeam că este oportun, mai ales pentru noi românii.... În definitiv, plăcerea acestui autoturism rezidă din ideea de al conduce. Cât mai mult posibil și prin locuri cât mai frumoase. De fapt, cu asta rămânem.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In mare parte ai mare dreptate...!

Tot felul de iesiri, evenimente desfasurate cu/fara rulota sunt prezentate in principal in sectiunea Intalniri & Evenimente. Acolo este prezentata pe deplin aceasta posibilitate de a fi liber si de a incanta ochiul si sufletul cu momente cu-adevarat uimitoare.

In general sunt putini rulotisti printre Duster-isti... si acesta e un motiv pentru care nu este foarte dezvoltat subiectul... Dar cine stie... poate creste!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 year later...

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...