Sari la conținut

Temperatura motor 4 linii vs 2 linii (pavele)


Postări Recomandate

Salut. La dizelul meu 1.5 dci fie vara sau iarna ,indicatorul de temperatura ramane pe 2 linii. Azi, am pus un obd2 si imi arata o temperatura de 76 gr. dupa un traseu prin Bucuresti cam 10 km.Credeti ca trebuie schimbat termostatul?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 50
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Apropo de pavele, ma bag si eu in vorba, nu e mai comod a citi cifre? Eu am pus un multiplexor BIC in torpedou pe OBD facut, si pe MediaNav imi schimba  cand temperatura exterioara cand cea a mot

Din cauza temperaturilor mai scazute. Din cauza suprafetei mari de aerisire. Pe motivul ca Dieselul se incalzeste mai greu! La mine, pe timp racoros nu a urcat temperatura mai sus de 2 pavele. Acum,

Informatia este si pe (undeva unde nu-mi aduc aminte ca puneam link) pusa de @t0rquemada. Temperatura o poti verifica cu un OBD cu BT si vezi la 2 si 4 linii ce temperaturi ai. Din ce am verificat l

Posted Images

Ar trebui sa pipai furtunele circuit racire mare vs. circuit racire mic daca inchide sau deschide termostatul. Sau poti sa-l fierbi in oala sa vezi daca deschide intre 70 si 80 de grade. Cel mai simplu e la prima revizie la service sa ceri sa-l verifice.

Afisajul in schimb poate fi influentat de mult mai multi factori. Afisajul in sine, electronica lui, cablajul electric, si senzorul de pe circuitul de racire. La modelul nou este comandat prin softul UC ului, au fost probleme, nu e cazul modelului tau, s-au rezolvat prin resoftare.

In principiu fenomenul descris de tine ar duce la un termostat deschis permanent. Asta ai putea sesiza prin incalzirea intr-un timp mai lung al motorului si poate si al habitaclului.. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...

Apropo de pavele, ma bag si eu in vorba, nu e mai comod a citi cifre?

Eu am pus un multiplexor BIC in torpedou pe OBD facut, si pe MediaNav imi schimba  cand temperatura exterioara cand cea a motorului. Unde mai pui ca pentru liniutele din bord trebuie musai sa ai masina dupa Noiembrie 2017, pe cand cu acest multiplexor merge chiar si pe cele vechi. :)

Avantaj cei ce au MediaNav in acest caz ...

  • Like 2
  • Haha 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...