Jump to content

- - - - -

Dacia Duster diesel cu 143 cai putere by RACE CHIP!

• Please log in to reply
54 replies to this topic

#1 dust3radmin

dust3radmin

Site Admin

• Administrators
  • 517 posts

Posted 13 September 2010 - 12:52 PM

Race Chip anunta un chip plug & go pt un boost de putere de pana la 143 cai destinat motorizarii 1.5dCi 110cp.

Performantele Duster-ului dupa instalarea chipului sunt:

-de la 81 kW (stoc) la 105 kW
-de la 240 Nm (stoc) la 321Nm
-de la 110cp (stoc) la 143cp

Pretu pt acest upgrade este de 229 EUR.
duster_race_cip.gif

sursa: http://www.racechip.... ... anguage=en

forumduster.ro - pt pasionatii Dacia Duster

#2 OVINICO

OVINICO

Duster Starter

• Members
  • 3 posts

Posted 13 September 2010 - 04:59 PM

dust3radmin said:

Race Chip anunta un chip plug & go pt un boost de putere de pana la 143 cai destinat motorizarii 1.5dCi 110cp.

[attachment=0]duster_race_cip.gif[/attachment]

SUNA INTERESANT DAR STIE CINEVA LA CIT SE SCURTEAZA VIATA MOTORULUI FOLOSIND ACEST CHIP? CINEVA MI-A SPUS CA SE SCURTEAZA LA JUMATATE VIATA LUI, CE PARERE AVETI VOI ?

#3 mariusjo

mariusjo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 posts
  • LocationGalati

Posted 14 September 2010 - 11:39 PM

OVINICO said:

dust3radmin said:

[attachment=0]duster_race_cip.gif[/attachment]

SUNA INTERESANT DAR STIE CINEVA LA CIT SE SCURTEAZA VIATA MOTORULUI FOLOSIND ACEST CHIP? CINEVA MI-A SPUS CA SE SCURTEAZA LA JUMATATE VIATA LUI, CE PARERE AVETI VOI ?
Si eu sunt interesat. Ce garantie ofera producatorul? In prezentarea lor arata la montaj instalarea unui "clip"- stie cineva ce face acel "clip"? taxe de livrare 15 euro + ramburs daca accepta pentru Romania. Mai multe detalii are cineva? (Poate a montat cineva?)
Dacia Duster Laurate, 1.5 dci. 4WD, ESP.

#4 Squirrel

Squirrel

Veteran Duster Member

• Members
  • 412 posts

Posted 15 September 2010 - 02:39 PM

La o creştere a cuplului de 33,75% şi a puterii de 30%…sincer nu prea cred că nu încercau şi cei de la Dacia-Renault o apropiere. Probabil se pierde din fiabilitate/garanţie.
Dacia Duster 1,6 16v 105 CP 4×4 Laureaté Noir Nacré by Loic Feuvray

#5 rdcristi2

rdcristi2

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 26 December 2010 - 08:21 PM

totul este ok.
daca nu ne ambalam orbeste...
stiu pe cineva care a spart blocul motor,
nu stiu daca era cipat.
acelas motor k9k de 110 CP, in varianta euro 4 (105 CP)
fiecare este liber sa fac ce vrea...
eu de exemplu am renuntat la garantie...am facut revizia in regie propie...
sarbatori fericite

#6 Dimsport

Dimsport

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 19 January 2011 - 07:30 PM

Voi aveti macar idee ce ar trebui sa faca acest powerbox?

#7 caramba

caramba

Dedicated Duster Member

• Members
  • 254 posts

Posted 16 February 2011 - 09:35 PM

Dimsport said:

Voi aveti macar idee ce ar trebui sa faca acest powerbox?
nu avem idee spune tu ca te pricepi mai bine. cred ca trebuia sa dai un raspuns pina acum avind in vedere ca te pricepi

#8 Dimsport

Dimsport

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 17 February 2011 - 11:33 AM

Powerbox-ul de mai sus se leaga la rampa comuna si are ca si efect marirea presiunii in pompa si injectia in exces de motorina. Asta inseamna ca va mereu un surplus mai mare de motorina, necontrolabil. Calculatorul primeste intotdeauna informatii de la pedala de acceleratie, analizeaza si transmite mai departe la motor. Intotdeauna vor exista doua coordonate, dupa care funtioneaza motorul: load si turatie. Powerbox-ul nu poate detecta niciuna din ele. In unele cazuri, exista cutii minune mai evoluate (piggyback) care pot analiza una din coordonate sau chiar pe amandoua si ajusteaza cantitatea de motorina in functie de ele, insa pretul acestei cutii in astfel de cazuri depaseste sume de 350-400 euro. Chiar si asa, nu pot depasii anumite limitatoare care se afla in ECU.

Modificarea unui soft presupune pe langa marirea valorilor de presiune turbo, presiune rampa, timpo injectie etc, ajustarea acestor limitatoare in functie de celelalte modificari aduse.

#9 caramba

caramba

Dedicated Duster Member

• Members
  • 254 posts

Posted 17 February 2011 - 07:30 PM

si atunuci parerea ta in cazul motorului dizel 15 dci 110cp care este.adica ma refer la marirea puteri dar fara a avea probleme la motor.citi cp se mai pot da

#10 Dimsport

Dimsport

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 17 February 2011 - 08:05 PM

Recomand o modificare de soft medie, cu un castig de 18-20CP si la cuplu 40-50Nm. Cu o astfel de modificare nu ar trebui sa existe probleme de fiabiliatate la motorul de 1.5dCI 110CP. Chiar asta am facut un Duster motorul de 1.5dCi 110CP cu 4x4 si se pare ca proprietarul este multumit de cum merge masina.

#11 melcu

melcu

Veteran Duster Member

• Members
  • 405 posts

Posted 17 February 2011 - 08:16 PM

Bai fratilor .Orice producator va gasi si va opta automat pentru o prestatie optima intre putere/consum si fiabilitate (vorbesc de producatorii pentru omul ordinar). Orice crestere de putere duce automat la alte degradari de parametrii(ex.marire consum. marire si accelerare grad uzura , scadere fiabilitate etc) Deci stati linistiti...Sau poate aveti bani mai multi si'i castigati usor si atunci ....mariti puterea.Succes... :mrgreen:

#12 caramba

caramba

Dedicated Duster Member

• Members
  • 254 posts

Posted 17 February 2011 - 08:20 PM

nu poti sa iei contact cu clientul respectiv sa intre pe forum sa ne dea si noua detali despre cum merge dupa modificarea de soft

#13 caramba

caramba

Dedicated Duster Member

• Members
  • 254 posts

Posted 17 February 2011 - 08:53 PM

nu e vorba de bani pe tipurile astea nu mai ne da afara din casa.vreu sa stiu daca se poate si daca :D se poate sa nu creeze problome masini

#14 Dimsport

Dimsport

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 17 February 2011 - 11:05 PM

Din pacate n-am retinut numarul de telefon. Clientul cu Duster era din Brasov si m-a sunat cand a ajuns acasa, sa-mi spuna ca totul este ok si masina merge bine. Oricum am inteles ca ne va face o vizita la intalnirea loganclub din 4-5-6 Martie.

#15 masinapentruromania

masinapentruromania

Duster Starter

• Members
  • 6 posts

Posted 04 March 2011 - 01:45 PM

Sau:

http://cgi.ebay.co.u... ... 5d2c69b794

#16 Dimsport

Dimsport

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 05 March 2011 - 09:11 PM

Si l-ai incercat sa ne spui ceva despre el? Sau le vinzi dar habar nu ai ce modifica? Poveste mai multe despre acest powerbox, ce face mai exact.

#17 SYL40

SYL40

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 42 posts

Posted 05 March 2011 - 11:29 PM

Care modificare ai facut Stage 1 (la 126 cp) sau Stage 2 (la 135 cp) ?

#18 Dimsport

Dimsport

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 05 March 2011 - 11:42 PM

Cererea a fost Stage 2, modificare ce aduce un plus de putere cuprins intre 18-20% din valorile initiale.

#19 masinapentruromania

masinapentruromania

Duster Starter

• Members
  • 6 posts

Posted 06 March 2011 - 09:17 PM

In primul rand eu nu vand asa ceva. V-am dat linkul pentru a nu mai da 300 euro pe un chiptuning. Cat despre calitatea acestora se poate studia pe ebay in contul vanzatorului ce zic cei care au cumparat/folosit asa ceva despre ele sau se poate vorbi direct cu vanzatorul.
Din experianta mea:
- folosesc un powerbox pe Audi-ul meu, un tdi de 90 cp de 4 ani fara probleme. Modificarea pe care o face in cazul meu este la debitul pompei. La modelele mai noi modifica presiunea in turbina. In ambele cazuri nu modifca aceste valori peste valorime maxime impuse de producator sau chiar daca o face (in cazul in care powerbox-ul are potentiometru de reglare va apare avertizare pe bord - cod eroare etc), altfel este setat de producator si nu ar trebui sa fie probleme, cel putin nu cunosc cazuri, desi cunosc destui care le utilizeza de ani de zile pe diferite tipuri de masini. Ar fi culmea sa creeze probleme pe DCI-ul francezilor...
Avantajul vazut de mine vs. chiptuning sau resoftare este ca indiferent ce cade pe motor in perioada de garantie poti indeparta foare usor powerbox-ul inainte de a intra cu masina in service fara a lasa urme ceea ce la resoftare e mai greu...
Posibile probleme ce ar putea aparea este uzura mai rapida a ambereiajului dar asta e valabil in ambele cazuri atat resoftare cat si powerbox.

#20 Dimsport

Dimsport

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 07 March 2011 - 11:28 PM

Este total gresit ceea ce ne povestesti, avand in vedere ca nu ai niciun fel de experienta cu motoarele dCI de la Renault. Nu ai nici cea mai mica legatura cu TDI-ul de care vorbesti ca sa le poti compara. Cu ce crezi ca este superior TDI-ul fata de DCI?

Oricum deducerile pe care le faci in cazul unui powerbox sunt gresite. Da, un powerbox poate mari presiunea rampa (cam atat poate face) insa ai idee ce inseamna acest lucru la un motor ce foloseste o generatie noua de calculatoare si are filtru de particule? Cred ca nu, in primul rand powerbox-ul nu stie decat sa mareasca presiunea in rampa cu o valoare fixa pe toata plaja de turatie. Asta inseamna ca motorul este obligat sa suporte tot timpul o valoare mai mare de motorina chiar daca nu are nevoie. Bineinteles ca ecu detecteaza prin senzori ca nu este ok si atunci face corectiile de rigoare, insa cand ajunge sa fie depasit intre in avarie. Daca ai pune masina pe dyno cu powerbox ai sa vezi ca de fapt este o pacaleala. Castigul este mare la cuplu si brusc, insa pe o plaja de turatie mica iar apoi scade la fel de brusc cum a urcat din cauza corectiilor pe care le face ECU. Cresterea de putere este mica, la un dCI de 8-10CP max. Atata timp cat nu intervii in soft sa modifici mapele cu noile valori, el tot timpul va incerca sa corecteze cu valorile de fabrica. Cresterile brutale de cuplu pot afecta in timp transmisia si turbina. O alta problema care apare in cazul de fata, la Duster este ca daca ii dai motorina in exces din powerbox s-ar putea sa iti iei adio de la filtrul de particule cu care vine dotat. Un filtru de particule costa intre 60-80mil, daca crezi ca merita sa te zgarcesti la 300 euro pe care ii dai unui tuner care iti poate face o modificare de soft cu cresteri liniare si progresive de putere si cuplu, atunci incearca powerbox-ul.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sponsori

Parteneri

www.dacia-club.eu
Nu uita sa te inscrii la Intalnirea Nationala a Dusteristilor ce va avea loc in perioada 15-17 iunie 2012!