ISZY56

Members
 • Content count

  1,028
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

Everything posted by ISZY56

 1. Ghosn a spus septembrie. http://www.largus.fr/francfort/nouveau-dacia-duster-2-2017-en-guest-star-au-salon-de-francfort-8458395.html
 2. Daca nu prinde Frankfurt-ul s-a dus anul asta...si ramine pentru primavara viitoare, cum am citit nu de mult. http://www.oica.net/category/calendar/
 3. Poate ca at trebui sa scoata o editie speciala de ' culoarea ' asta mascata, ARATA BINE! E prima aparitie vivo! Deci are roti, scirtiie, functioneaza, macar stim ca nu e o naluca in photoshop. Oare cind il baga prin noroaiele noastre?
 4. pe mine ma incita Z ul ala de pe usi....
 5. Citez: ' ....Plus ca e si un pic jenant sa vezi ca cineva descopera asta la scurt timp dupa ce da 15-16-17000 euro pe o masina noua.....' Foarte adevarat. Din pacate am observat acest comportament si pe alte forumuri, am un exemplu de plictis dupa 4 luni. Greu de crezut. Reclama grosimea tablei si deficiente in luciul vopselii. Apar asemenea postari dupa care dispare autorul. Io cred ca postarile sunt facute la comanda.
 6. Azi am citit o stire (?) despre: sigur 1,5 Dci, 1,2 Tce. Dar se spune ca noutatea va aparea doar in primavera lui 2018.
 7. Furam la vecini la intilnirea clubului Dacia: https://photos.google.com/share/AF1QipP4VGPAn1wDwcAY4iwWfBt9F_Vu4RmFfpiKGW30xbNTwMu4wflZDE-ENsWdC_lBrw?key=b0lucGdjSUh5U0xZUzN1MXhPaVFtVk5yREZMVXVn sau https://goo.gl/photos/UvLitasGRpVXiHpW8 In minivacanta am fost la Padis: https://photos.google.com/share/AF1QipO4jaWFaDqxxtoa8ey3j_s5Jf6hfRegfFE7mB5lO6OMAPyAj2u3iNLo_CVV4hhEjg?key=b1U0b2JUZVRNWGpXYm1RLXBqeV9qOWMxdUdkM1NR sau https://goo.gl/photos/LFGHLJv13SqFR26Y7
 8. Ai ai ai....sudamericanii astia!
 9. Lovit! Scufudat!
 10. ' Love story' : - ghiciti unde a gresit regizorul???????????????????????????????????
 11. Succes! Dar nu uita, el are deja masina.
 12. Fizic cu siguranta se poate. Au fost si sunt facute la noi Sh mult mai sifonate aduse din vest, strinse cu farasul. Bineinteles depinde de costuri. Din pacate e greu de crezut ca de descurci in hatisul codurilor pieselor fara acel program cu codurile disponibil doar la Dacia Service. Chiar daca te-ai descurca n-ai avea preturi. Io as sugera sa gasesti in binevoitor exact la firma care a facut modificarile in privinta posibilitatilor de reconversie si a modalitatilor sub care au fost facute modificariel. Daca ai OK-ul teoretic de aici at trebui cautate piesele necesare reconversiei. Vazute costurile si posibilitatile respective sursele de aprovizionare: piese stoc sau dezmembrari. Cele stoc la insumare s-at putea sa prezinte o suma frumusica. Abia dupa poti face o evaluare a rentabilitatii operatiei. Daca ai capital si merita, reconvertit 2-3 buc cel mai reusit in garaj restul in tirg.
 13. Io vad la caroserie schimbari minime in fata, eventual ceva deflector pe capota motor, lateral ceva nervuri in diagonala pe usi. reproiectate aparatorile de aripa pe spate si spatele masini restilizat mai iesit un pic si nu atit de rotund ca la ale noastre. Schimbari prea mari la motorizare nu am din cauze ecologice. Sasiul identic poate putin alungit. La interior si eu am asteptari mari si sper ca Dacia sa ma surprinda.
 14. Faceliftul este facelift. Chiar daca noi ii spunem ' noul Duster ' modelul de baza ramine cu modificari. Asa este la orice marca si model.
 15. Noi avem 2 x Tedy - arhi multumit.
 16. Na, haida, haida!

  2017-05-25 today 009.jpg

 17. Colegu' daca tot te-ai hotarit sa treci pe alte meleaguri forumistice, cind vinzi bolidu' da-ne si noua anuntul, te rog io. Drumuri bune!
 18. Gasit pe net. Copy paste. În primul rând, trebuie să ştii că şi aparatul de aer condiţionat din maşină te poate îmbolnăvi. Este recomandat ca jetul de aer să nu fie îndreptat spre faţă! De asemenea, filtrele aparatului trebuie curăţate cu mare grijă şi frecvent!Dacă mașina dvs este parcată la soare, la o temperatură ce depășește 16 grade Celsius, nivelul benzolului poate atinge chiar și 4000 de mg, ceea ce înseamnă de 40 de ori mai mult decât nivelul admis! Oamenii care intră într-o mașină care a stat mai multă vreme cu geamurile închise inhalează așadar o cantitate imensă de benzol. Că veni vorba, benzolul este o toxină care atacă rinichii, sistemul osos și ficatul. Ceea ce este mai rău, este faptul ca organismul practic nu reușește să elimine această toxină atât de periculoasă. Este o substanță cancerigenă. În instrucțiunile de exploatare ale autoturismelor este precizat faptul că, înainte de a porni aerul condiționat trebuie deschise geamurile de la mașină timp de două minute, însă nu se spune și de ce.Iată și motivele medicale ale acestui fapt: Potrivit cercetărilor, înainte ca aerul condiționat să-și facă datoria, răcorind incinta, el „scuipă” în mașină aerul fierbinte acumulat, și care conține benzol – compusul cancerigen (Vă trebuie un oarecare timp, pentru a simți mirosul plasticului încins din mașina dvs). De aceea, singura soluție pentru a elimina acest factor de risc, este ca, de fecare dată când intrați în mașină, să lăsați geamurile deschise câteva minute. N-ar fi rău să le țineți așa chiar și unul-două minute suplimentare, după ce ați pornit motorul! E spre binele dvs și al celor dragi!
 19. Si incape sub pasaje si garaje! Nu bate nici la ochi!
 20. Saptamina trecuta la Roma:
 21. Am gasit un articol interesant. Legat de zgomote din zona motoorului dupa oprire. http://www.injektor.hu/10-hogyisvanez/112-hogy-is-van-ez-23-mennyire-bizhatunk-a-hibakodokban inainte sa se chinuie oricine cu traducerea va spun ca este vorba despre probleme de aprindere si dirijarea aprinderii la motorul, unui Clio pe benzina. In speta, si consider interesant, este vorba despre faptul ca aprinderea, ordinea de aprindere este dirijata de computer exclusiv prin soft. Pentru a sti ce ordine urmeaza la pornire ( dupa ultima faza executata la oprirea motorului ) in faza finala calculatorul salveaza, memoreaza, ultima secventa ( ordine ) de aprindere. Intr-o zona prin secventa ' memo-phasing ' "In fact in rare cases it is possible for the engine to run incorrectly phased if the Memo phasing program failed during the last engine stop." . De undeva cindva totusi se redreseaza, se autoredreseaza motorul in general. Dar, si aici revin la topic, ' suspinele ' dupa oprire ar putea proveni si de la aceasta operatiune. Deci sa nu ne mire. Pe de alta parte, e bine de lasat, aici parerea mea exclusiva de birjar, motorul sa ' suspine ' linistit intre doua ' chei ' consecutive. La fel, la pornire este important de a lasa cheia pe fiecare pozitie in parte si de a urmari stingerea becurilor din bord, pas cu pas conform algoritmului executat de calculatorul de bord. " Fara violenta! "
 22. Pentru colegul nelamurit io zic sa-ti iei cutiile si sa te duci la in monteur care se pricepe, daca nu vrei sa cumperi de la el cu ti-am recomandat. ii spui cam unde vrei si ce vrei si el ti-o face nu cred ca te jupoaie de bani . Nu ma bag in chestiuni tehnice deoarece nu sunt specialitatea mea. Dar, fiind in utilizator fidel de statii, mentionez: Da antenuta cum ai denumit-o, bate 15-20 km in functie de relief. Referitor la tehnica de utilizare a statiei, iarasi vorbesc din experienta: Daca de exemplu ma deplasez ( azi m-am deplasat ) pe traseul Cluj - 50 km - Huedin -50 km - Piatra Craiului - 50 km - Oradea - ( distantele cu aproximare ). Ies din Cluj am nevoie de 2 feluri de informatii: privind traficul a) ceai imediata - a primei localitati strabatute si b generala - pina la aprox 50 km - Huedin. Citeodata informatia vine de la doi colegi citeodata raspunsul vine pentru ambele domenii de la un singur coleg. Informatia imediata - antenuta suporta - o aflu de la in coleg care este pe celalalt sens linga mine. Tot antenuta am sanse sa raspunda in coleg la 15 - 20 km unul care este exact pe mijlocul primului tronson de 50 km. Informatia lui este recenta si actuala. Probabil I-mi poate vorbi si de urmatorul tronson dar informatia nu mai e de incredere deoarece a strabatut in timp aprox. o ora in care se pot intimpla multe. Si uite asa din tronson in tronson antenuta este arhisuficienta; pina acum. Sa bat in lemn! Nota. Din aceleasi ratiuni, informatie recenta, apropiata si proaspata nu am nevoie nici de antene sa rupa crengile copacilor - calungime si nici de stalia de pe Apollo 13 - ca putere.
 23. devarat. Dar aici este vorba de informatii in si despre traffic. O antenna mica cu magnet gen taxi duce 15 km in raza in functie de relief. Arhisuf sa dai peste un ' colegu' '. Aria informatiei este de 15 km in urma ta 15 km pina la colegu' si 15 km in urma colegului, aproximativ. Arhi suf. Nu ai nevoie sa te bruieze informatii de peste 50 km care nu sunt actuale pentru tine si/sau nu sunt din directia ta de deplasare si/sau drumuri secundare paralele etc. O spun din experienta. Daca vrei sa faci radioamatorism, atunci da, cit mai lunga