Sandel

Members
 • Content count

  83
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Sandel last won the day on July 15

Sandel had the most liked content!

Community Reputation

50 Excellent

About Sandel

 • Rank
  Weekly Duster Member

Converted

 • Localitate
  Iasi

Profile Information

 • Ce vehicul detii?
  Imi doresc un Duster

Recent Profile Visitors

199 profile views
 1. Multumesc Stef13. Voi incerca sa ajung la lacul Cuiejdel prin Garcina asa cum spui. Daca voi ajunge numai pana la Stanile - voi fi multumit pe deplin. Ariile protejate si rezervatiile naturale trebuie tratate cu respect.
 2. Pretioasa informatia cu Lacul Chirita. Pentru ATW-uri sunt destule trasee prin padurile din jurul Iasului, dar pentru 4x4 mai putine. Prefer traseele din Bucovina si Neamt, chiar daca trebuie sa le parcurg doar pe timp frumos si dupa o prealabila informare.
 3. Trist dar adevarat! Zona Iasului are putine trasee frumoase, cred ca abia le pot numara pe degetele de la o mana. Incearca Muntii Neamtului, pana acolo ajungi in doua ore. Peiasjele sunt deosebit de frumoase, aerul ozonat si provocarile sunt pe masura.
 4. Astazi am incercat sa ajung la Lacul Cuiejdel prin Cracaul Negru. Ghinion! Era pusa bariera la cateva sute de metrii dupa pod. Ar fi existat alternativa de a incerca intrarea prin Garcina, asta ar fi insemnat sa ies la drumul principal si sa ma indrept spre sud iar la Garcina sa fac dreapta. Asa cum mai intotdeauna, timpul este inamicul principal-am renuntat. In schimb m-am indreptat spre Mitocul Balan si am ajuns pana la Cabana Chitele. Cabana Chitele este locul de unde sunt monitorizati zimbrii pusi in libertate de la Zimbraria Neamt. Peste iarna acestia vin intr-un fel de ocol unde sunt hraniti. Oare ce-i apuca pe unii de inchid drumurile forestiere si blocheaza astfel accesul spre obiectivele turistice?
 5. Multumesc pentru promptitudine si informatie bbm. Axialul Izvorul Muntelui- Durau l-am facut de curand. Am mers chiar pana la Schitul Cerebuc. Cred ca undeva am pus si niste poze. Voi incerca totusi Bicazul Ardelean-Telec- Schitul Stanile, iar de acolo voi afla sa vad daca pot merge mai departe. Oare ce-i apuca pe padurarii astia sa inchida drumurile forestiere? De cand colind coclaurii patriei nu am lasat niciodata mizerie sau peturi, ba chiar am strans dupa altii ca sa pot servi eu o gustare in conditii civilizate. Permanent am in masina un sul de saci menajeri. Multumesc inca odata.
 6. @Stef13 Drumul forestier Pângărăcior-Cuiejdel este practicabil? Ce stii despre drumul Bicazul Ardelean - Telec - Ceahlau? Ai fost pe vreodata pe aceste drumuri? Pot sa ma incumet sa-l strabat cu bibiul din dotare?
 7. Multumesc Killer82 si Stef13 pentru mesajele de incurajare si pentru gandurile bune. Dat fiind ca pana in acest moment nu am primit intrebari despre traseul cu care am poluat forumul cateva posturi la rand, inseamna ca totul este destul de explicit. Acest lucru ma bucura foarte mult. Drumuri frumoase si fara evenimente!
 8. Pentru Adrian Pop si pentru altii care vor sa ajunga la Putna. Nu apucati pe drumul Falticeni - Suceava. Incercati urmatorul traseu: Inainte de ajunge la Gura Humorului este un sens giratoriu, faceti dreapta catre Suceava si urmati traseul: Cacica - Solca - Marginea - Vicovul de Jos - Bivolarie - Putna. Drumul este destul de bun - acceptabil, nu este foarte circulat. As mai fi pus niste poze, dar am bagat de seama ca din niste postari anterioare mi-au fost sterse pozele. Probabil ca nu am citit cu mare atentie regulamentul acestui [u][color="#008000"][url="http://www.forumduster.ro/"]forum[/url][/color][/u] . Imi asum aceasta greseala, mai ales ca sunt un intrus in lumea complicata a Dusterelor. Daca am deranjat pe mai marii acesui [u][color="#008000"][url="http://www.forumduster.ro/"]forum[/url][/color][/u] - imi cer cu umilinta iertare.
 9. Continuam drumul spre Izvoarele Sucevei, dar nu inainte de a prezenta reminiscentele trecutului din Brodina de Sus. (poza 1 si poza 2) Nostalgic...nu? Spre Izvoarele Sucevei (poza 2; 3 si 4) Poza 5. Drumul de pe care am ajuns la Izvoarele Sucevei. indicatorul este destul de sugestiv. Punctul de Trecere a Frontierei spre Ucraina. S-a aprins becul cand m-am apropiat mai mult. - poza 7. Poza 8. Pastravii din bazinele de la Pojorata.
 10. Din Moldovita am facut dreapta spre Argel. De la Moldovita la Argel drumul este asfaltat. In poza 1 se poate vedea locul unde intoarce mocanita (la Argel) si unde pasagerii trenuletului au posibilitatea de a servi o gustare. Poza 2 si 3 - drumul spre Brodina. In prima parte, drumul se bifurca in dreptul unui canton silvic. Am apucat pe drumul din dreapta. Indicatoarele f mici (pentru biciclete) sunt de mare folos. Mie mi-au fost utile pentru ca drumul nu prea este circulat si imi confirmau faptul ca sunt pe drumul cel bun. Poza 4: Dupa o portiune unde am urcat, am inceput coborarea cu portiuni mai dificile (zone cu noroaie). Semnul (crucea) indica cota maxima. Poza 5. Pe acest drum am ajuns la Brodina. De aici am facut stanga pe Brodina Axial - poza 6. Am ajuns in Brodina de Sus - poza 7 este destul de sugestiva. Apoi am urmat drumul spre Izvoarele Sucevei - poza 8.
 11. In postarea mea de ieri s-au strecurat cateva inexactitati. "Din Brodina de Sus am facut dreapta care Izvoarele Sucevei, tot pe un drum forestier care era marcat vizibil, dar cu cateva portiuni dificile". Ar fi trebuit sa scriu asa: Din Brodina am facut stanga pe Brodina Axial catre Brodina de Sus si apoi catre Izvoarele Sucevei. Voi pune traseul aproximativ intr-o poza. Nu sunt trecute toate localitatile, Moldovita nu este trecuta, Argel deasemeni nu este trecuta. Dar sa punem pozele. Ulterior voi raspunde la orice intrebari. Ultima poza este din Moldovita. Se pot vedea sinele Mocanitei.
 12. In sfarsit mi-am vazut visul cu ochii. Sambata 8.07.2017 am plecat catre Putna, am ajuns la Sihastria Putnei si am intrat pe drumul forestier care duce la Moldovita. Dupa ce am intrat in padure m-am oprit pentru un mic popas si o gustare. Acest lucru a fost cat se poate de benefic deoarece am intrat in vorba cu un ing. silvic si un padurar. Acestia mi-au dat unda verde sa pornesc la drum si mi-au dat cateva indicatii. In cele din urma am ajuns la Moldovita si de acolo mi-am continuat drumul spre Argel. De la Argel am intrat pe alt drum forestier care m-a dus la Brodina de Sus. Pentru a merge pe acest drum am avut nevoie de indicatiile si sfaturile unor localnici care au fost deosebit de amabili. Unii dintre ei chiar m-au intrebat cum de m-am ratacit pe acolo. Din Brodina de Sus am facut dreapta care Izvoarele Sucevei, tot pe un drum forestier care era marcat vizibil, dar cu cateva portiuni dificile Trebuie sa recunosc ca pe toate drumurile forestiere sunt cateva portiuni mai dificile. De la Izvoarele Sucevei am facut dreapta pentru a vedea cum mai arata Punctul de Trecere a Frontierei catre Ucraina. Pana la vreo 200 de metri nu m-a oprit nimeni, nu era tipenie de om in zona, am facut cateva poze si m-am indepartat deorece cand m-am apropiat mai mult... s-a aprins un bec in exterior, probabil ca exista pe undeva un senzor de miscare. Pe drumul de intoarcere am vorbit cu un localnic care mi-a spus ca acel punct de trecere nu mai este folosit de 6-7 ani, dar sunt politisti de frontiera care patruleaza in zona. Mi-am continuat drumul spre Pojorata unde am mancat un pastrav cu mamaliguta, spre seara am ajuns in Vatra Dornei. A doua zi, dupa ce am bantuit prin zona si am facut o tura cu telescaunul am facut Transraraul cu popas la Pietrele Doamnei. Spre Chiril drumul este cu semn "Acces Interzis" deoarece este rupt drumul intr-o portiune. Am trecut destul de usor peste acea ruptura acoperita cu balast. Noroc de garda generoasa a bibiului. Am urmat drumul spre Poiana Largului- Tg. Neamt si acasa la Iasi. Maine pun poze.
 13. Pentru reglajul unghiurilor recomand Service Athos.
 14. S-ar putea sa ai dreptate in privinta scopului pentru care a fost pusa bariera. Cred ca acum 2 sau chiar 3 ani am facut imprudenta sa cobor pe acel drum spre Campulung. Sus pe Transrarau se desfasura concursul national de drifturi. In feresatra orelor 12-15 s-a permis accesul, deoarece era pauza. Ajuns la Pietrele Doamnei, am bantuit pe acolo o vreme dupa care, am vrut sa ma intorc. Sa fac drumul inapoi spre Pojorata - nu mi-a mai permis timpul (era trecut de ora 15). Si cum drumul spre Chiril l-am mai facut de cateva ori am decis sa merg spre Campulung. Mare prostie din partea mea! Dupa ce am parcurs distanta pana la Sihastria Rarau ( pe partea stanga a drumului), am vazut panoul cu "DRUM INCHIS CIRCULATIEI PUBLICE" Oauuu! Ba mai mai sus erau si niste pietroaie care blocau cumva drumul pentru cei care nu stiau sa citeasca. La acea vreme aveam o Solenza care a rezistat drumului cu cateva atingeri minore pe dedesupt. Cu acea ocazie mi-am zapacit si un pivot. Cand am ajuns la sihastria mai sus pomenita, mirosea de la mine a ambreiaj si a placute de frana incinse. Am coborat cu vit. 1 cu piciorul drept pe frana si stangul pe ambreiaj. Cu o singura masina 4x4 m-am intersectat si aceasta venea din sens opus (adica din Campulung). Dupa ce am parcurs vreo 2Km pe acest drum, mi-a venit ideea sa intorc, dar nu exista aceasta posibilitate. Si chiar daca as fi reusit sa intorc masina - nu as fi reusit sa urc, denivelarile erau prea mari. De la Sihastria Rarau pana in Campulung, drumul a fost acceptabil am mers cu vit 2 si 3. Dupa aceasta patanie, m-am interesat si am aflat de la localnici ca acest drum a fost asfaltat acum vreo 40 de ani. Interesant este faptul ca nu a fost montat un indicator acolo sus unde incepe drumul, un indicator similar cu cel de la schit. Uite pun cateva poze.
 15. Traseu in zona Iasi. Ieri am facut plimbarea anuala la "Poiana cu Schit" Drumul Iasi - fostul Sanatoriu Barnova - Poiana cu Cetate este foarte bun, asfaltat de curand, asfaltul se termina la iesirea din Poiana cu Cetate. Am lasat bibiul in capatul satului si am pornit pe jos spre Poiana cu Schit. Drumul forestier pe care l-am parcurs la pas (aprox. 30 min.),era mai prost decat mi-as fi imaginat. Ultima zapada din aceasta primavara a detrminat ruperi de ramuri si de arbori. Am vazut totusi o caruta care s-a aventurat pe acest drum. Acum 3-4 ani in urma am vazut in poiana doua sau trei masini, dintre care cel putin una 4x4. Atunci a fost o vara mai secetoasa si drumul era mai accesibil.