quarelin

Members
 • Content count

  240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

quarelin last won the day on November 7 2016

quarelin had the most liked content!

Community Reputation

54 Excellent

About quarelin

 • Rank
  Duster Member

Profile Information

 • Gender
 • Ce vehicul detii?
  Duster PH1 Benzina 4x4 1.6 16v 105cp

Converted

 • Localitate
  bacău

Recent Profile Visitors

91 profile views
 1. DA, au săgeți mici pe toată circumferința roții + semnul ăla <<< și scris rotation de aici deduc că ăla este clar sensul ... încă odată, mulțumesc !
 2. revin, cauciucurile sunt dispuse cele 2 de pe partea stângă cu FULL DOT în exterior și cele 2 de pe partea dreaptă cu DOT pe exterior ( full dot pe interior ) toate au săgeți care indică la fel ( și șanțurile au aceeași orientare ) dar altfel nu se pot monta ... dacă întorc roata să vină cu full dot în exterior se va schimba și sensul rotației, nu ? stimă!
 3. mă duc să mă uit...
 4. Mulțumesc de răspunsuri! Să fac un rezumat : 1. prima dată urcat pe elevator observat că avea un huruit diferențialul ...și că fulia ( sau cum i- o zice ) de legătură cu axul cardanic avea o mică descentrare așa că am schimbat diferențialul ( cu unul sh - verificat și le rece și în sarcină - care este ok); 2. după montarea acestui diferențial la fel huruia așa că am luat o prin eliminare ... am dat jos axul cardanic - la fel, același huruit - deci nu e axul 3. am schimbat un rulment ( spate dreapta ) căci parcă de acolo vine zgomotul ( probat cum zicea Cain în mers cu o persoană în spate ) totodată am făcut și direcția 4. zgomotul s a mai redus - cca. 50 % noi bănuim că venea în principal de la unghiul roților sau că ”s- a așezat” rulmentul ăsta nou zic asta pentru că am făcut direcția imediat ce am schimbat rulmentul și nu mi pot da seama care a schimbat huruitul ...( acum parcă regret că nu am mai așteptat între ele să văd dacă s a schimbat de la rulment sau de la unghiuri ) În susținerea faptului că vine de la roți ar fi : - mecanicul de la direcție zice că a văzut și cazuri când un cauciuc sau o roată dădea acel zgomot ma ales că sunt noi atât cauciucurile cât și jantele - am un cumnat care la fel a pățit... huruit ... mecanicul insista să schimbe rulment, el nu a vrut ... a schimbat cauciucurile și zgomotul a dispărut ...( deși era zgomot ca de rulment, nu vuit ca de roți ...) - cu mașina pe elevator NU se aude nimic .. ( am să încerc - căci parcă nu am încercat - și chestia cu schimbatul sensului de mers; noi am verificat parcă numai pe mers înainte în toate treptele) 5. NU merg 4x4 am folosit f rar 4x4, merg doar 2WD Vă mai țin la curent - sper să dispară așa cum a apărut ! Stimă!
 5. salut, am schimbat și rulmentul dreapta spate și tot am acel huruit... vreo 2 mecanici insistă să schimb roțile căci astea all season sunt cam spre cele de iarnă și normal mai zgomotoase... zgomot care susțin ei aduce ( uneori ) f. mult cu cel de rulment ... argumentul lor este că atunci când mașina este pe elevator nu am absolut nici un zgomot ... am să încerc să schimb caucioacele ... stimă!
 6. ISZY56, mugur, mulțumesc! sper să- i dau de capăt fără să demontez toată mașina!
 7. m- am gândit și eu la roți... dar nu e zgomot de roți ...; nu făcea așa când am pus aceste cauciucuri ( nokian weaterproof ) altfel se aude acel ruliu de la roți ... vorbind cu unul, cu altul am auzit tot felul de păreri ... că s- ar putea să fie rulment care face așa doar când apasă greutatea mașinii pe el... și de aceea nu se aude nimic cu mașina suspendată ... am să- i dau cardanul jos să văd dacă se mai aude ... ( cum am zis mai sus mecanicul bănuie acel rulment de pe ax ...) dacă merg cu mașina fără ax cardanic are ceva ? ca să văd dacă se mai aude ... ( o iau prin eliminare ) stimă!
 8. salut, dacă tot ne plângem de zgomote... am un huruit care parcă se aude din spate .... cam ca de rulment... acum, partea curioasă : cu mașina pe elevator NU se aude absolut nimic!!! ( cuplat 4x4 și în toate vitezele încercat ) pe roți huruie de zici că m a lăsat rulmentul ... mecanicul zice să schimb rulmentul de pe axul cardanic... aveți idee? mulțumesc!
 9. salut, ceva sfaturi la înlocuirea rulmentului central de la axul cardanic? sunt ceva chichițe de urmărit? trebuie centrat după? mulțumesc!
 10. au ajuns jantele comanda luni - ajuns joi ( au plecat târziu de la emag - am văzut pe site ul lor ) sunt ok ( doar 2 mici ciobituri cât boaba de orez pe o jantă ) echilibrat, montat ... și la drum mulțumit! am greșit mai sus, CARGUS - prin ei le- a trimis emag stimă!
 11. sapă mai adânc pe net.. când căutam anvelope am găsit review uri despre lassa ... turcești, se uzează repede, pierd aderența... cam atât rețin ... vorba colegilor ... mai pune ceva și cumpără ”de firmă” ...
 12. cine este? faiiiiiină machineta!!!
 13. vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri ...! alea iacta est ... le- am comandat ... sperăm să ajungă ( cu bine ) ! ( tot prin ei am primit f. prompt cauciucurile în iarnă, tot de la emag ) revin după ce le primesc.. ...
 14. oricum ..e cu totul altceva... una e să lovească frontal...și alta din lateral ...
 15. de asta mi e și mie frică... sper să nu fiu excepția ( ca acei 2 -3 cumpărători care le au primit puțin ..atinse ..) încerc să privesc partea plină a paharului ... vă spun eu după ce le primesc ...